Početna Gradske teme Vojvođanska vlada zatražila hitno potpisivanje ugovora za Žeželjev most

Vojvođanska vlada zatražila hitno potpisivanje ugovora za Žeželjev most

žeželjev

Vojvođanska vlada zatražila je danas da se hitno potpiše ugovor o prenosu sredstava za nastavak izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava.
Kako se navodi u saopštenju, Pokrajinska vlada je 5. maja ovlastila nadležne da u ime Vojvodine kao finansijera potpišu aneks ugovora i ispunila sve formalne preduslove da se tim potpisivanjem ugovora omogući prenos sredstava Gradu Novom Sadu i nastave radovi na izgradnji Žeželjevog mosta.

Navodi se da do danas termin potpisivanja ugovora nije utvrđen i da još nisu obavešteni o tome koji su razlozi za odugovlačenje sa potpisivanjem ugovora i nastavkom gradnje.

“Pokrajinska vlada traži da se u najkraćem mogućem roku, hitno, pristupi potpisivanju predmetnih ugovora”, apeluje se u saopštenju. Saglasnost za potpisivanje tog aneksa osnovnog ugovora iz 2011. godine, kojim se predviđa da Vojvodina obezbedi dodatnih 1,9 miliona evra, a Grad Novi Sad dodatnih 974.000 evra, dala je Vlada Srbije.

Iz pokrajine su ranije poručili da su Vlada Srbije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Železnice Srbije odgovorni što gradnja mosta stoji više od godinu dana. Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman je tada rekao da je pokrajina sama sačinila novi predlog ugovora, treći po redu, kako bi se izbegli zastoji u finansiranju ovog projekta, a po kome bi sredstva iz budžeta Pokrajine bila preneta Gradu Novom Sadu.

Taj ugovor bi bio zaključen između Železnica Srbije, kao investitora, Grada Novog Sada koji treba da primi sredstva i pokrajine Vojvodine, koja će preneti sredstva.

Autor: Tanjug