Početna Gradske teme Vozili se do Beočina zakačeni za zadnji deo autobusa

Vozili se do Beočina zakačeni za zadnji deo autobusa

budale_linija_79_600

Neverovatan slučaj ugrožavanja bezbednosti saobraćaja dogodio se nedavno u Novom Sadu kada su se tri mladića okačila za zadnji deo autobusa na liniji 79 za Čerević i tako se vozili kilometrima, a da putnici i vozač GSP-a toga nisu bili svesni, saznaje 021.rs.

Oni su ovaj opasni poduhvat snimili i objavili na Jutjubu 16. septembra, ali je snimak nedavno ukinut. Na snimku se moglo videti da su ih pratili mladić i devojka na motoru koji su to snimali i sve vreme im dobacivali. Kada je autobus stao u Beočinu, mladići su sišli sa njega, a osobe koje su ih snimale nazvale su ih herojima.

Jedan od vozača GSP-a koji je video ovaj snimak, kaže za 021.rs da se sve dobro završilo i niko nije stradao, ali da ne može ni da zamisli šta bi bilo da je neko od ovo troje dece palo sa autobusa.

Ovo se moglo desiti i meni i bilo kom drugom kolegi, da se deca ovako, neprimetno za vozača, zakače za autobus. Snimak moraju svi da pregledaju i da se otkrije autor, kao i učesnici u ovom nebezbednom ponašanju u saobraćaju, i da se u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, procesuiraju. Podsetiću da se prema zakonu za vreme kretanja vozila ne sme uskakati u vozilo, iskakati iz vozila, otvarati vrata, naginjati se van vozila, isturati delove tela iz vozila i voziti se na spoljnim delovima ili na traktorskim prikolicama i da je za to predviđena novčana kazna od 5.000 dinara“, kaže vozač GSP-a, D.P.

Za sada 021.rs nije dobio komentar iz novosadske policije da li će saobraćajna policija reagovati na osnovu ovog snimka i kazniti počinioce koji su ugrozili svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Autor i foto: 021.rs