Početna Politika Bugarski: Milanović, Orban i Vučić da se sastanu u Novom Sadu

Bugarski: Milanović, Orban i Vučić da se sastanu u Novom Sadu

0

branislab-bugarski-vojvodina

Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski ocenio je danas da bi premijeri Srbije, Hrvatske i Mađarske trebalo da se nađu u Novom Sadu i dijalogom reše probleme.
Bugarski je za agenciju Beta istakao da je Novi Sad pravo mesto da Aleksandar Vučić, Zoran Milanović i Viktor Orban sednu za sto, jer je Novi Sad multietičan grad, gde su i srpski i hrvatski i mađarski jezik u službenoj upotrebi.

Ne žicom i blokadama, braćo, jedino dijalog vodi rešavanju problema“, poručio je pokrajinski sekretar. Bugarski je naveo i da su zatvorene granice štetne i za građane i privredu i da eskalacija situacije na granici Srbije sa Mađarskom ne sme da se ponovi više nigde.

“Devedesetih smo prvo rekli ‘ne’ slovenačkoj robi i ne sme se napraviti ni najmanji korak u tom pravcu. Politika ‘blokadom ćeš me, blokadom ću te’ je pomalo infantilna i ona nikome nije u interesu. Zbog toga se mora sesti za sto”, kazao je Bugarski.

On je ocenio i da bi Srbija, Hrvatska i Mađarska trebalo da upute Briselu zajedničku inicijativu za rešavanje problema.

Trebalo bi da sve tri države zauzmu jasan stav i adresiraju ga tamo gde problem i nastaje“, naveo je pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu.

Bugarski je podsetio da je Pokrajinska vlada bila domaćin predsedničkom samitu i ocenio da je to mesto gde bi trebalo da se održi trojni sastanak premijera.

Autor: Beta
Foto: vojvodina.gov.rs