Početna Gradske teme Vozna linija između Novog Sada i Zrenjanina ukinuta tri meseca posle pokretanja

Vozna linija između Novog Sada i Zrenjanina ukinuta tri meseca posle pokretanja

Putnički železnički saobraćaj između Zrenjanina i Novog Sada obustavljen je prošle nedelje, a iz Železnica Srbije još uvek nema zvaničnih informacija u vezi sa ovom obustavom.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, do ukidanja je došlo zbog rasterećenja pruge, odnosno pravljenja prostora za teretne kompozicije, koje se preusmeravaju kroz Banat i Bačku, a zbog zatvaranja i rekonstrukcije pruge Beograd-Novi Sad.

Ukidanje ove vozne linije stvoriće velike probleme učenicima srednjih škola iz opštine Zrenjanin koji putuju iz okolnih sela Lukićeva, Orlovata, Tomaševca, Perleza, Uzdina i Kovačice.

Inače, putničkog železničkog saobraćaja između Novog Sada i Zrenjanina nije bilo 12 godina, dok nije ponovo pokrenut u oktobru prošle godine. Pruga u dužini od 80 kilometara je obnovljena, a uvedeni su i novi ruski dizel-motor vozovi.

Podsetimo, od 1. februara je obustavljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Beograda zbog radova na pruzi. Vozovi neće saobraćati zbog radova na pruzi kod Stare Pazove i izgradnje vijadukta i tunela kod Čortanovaca, a moguće je da će prekid saobraćaja trajati do sledeće godine. Radove izvodi ruska kompanija “RŽD Internešenel”. Ovaj prekid je doveo u nepriliku meštane Banstola i Čortanovaca, jer su ostali bez veze sa Novim Sadom. Zbog toga su tražili da GSP uvede liniju do ovih naselja.

Izvor: Novosti, 021
Foto: Pixabay