Početna Gradske teme Vučević: Borićemo se da mlade Novosađane zadržimo otvaranjem novih radnih mesta

Vučević: Borićemo se da mlade Novosađane zadržimo otvaranjem novih radnih mesta

toplana-vucevic

Ponovno izabran gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas razvoj tog grada na svim nivoima, ali i smene onih koji u proteklom periodu, kako je ocenio, “nisu ostvarili očekivane rezultate”.

Vučević, koji je juče na sednici Skupštine Novog Sada ponovo izabran za gradonačelnika ovog grada, izjavio je u Jutarnjem programu televizije Pink da je ponosan na ono što je urađeno, kao i da će se u buduće raditi na investicijama i otvaranju radnih mesta.

“Novi Sad nije često davao nastavak jedne politike ili drugu šansu, a mislim da je to odraz naše politike i na nacionalnom i na lokalnom nivou. A u svom prvom mandatu svakako sam ponosan na to što smo posle toliko godina doveli investitore, da smo Novi Sad razvili, otvorili, probudili, ohrabrili privrednike i građane”, rekao je on.

Vučević je kazao da plan za naredni period sadrži pet tačaka, a prva od njih je da se Novi Sad razvija na svim nivoima.

“To svakako znači otvaranje radnih mesta, podsticaj za započinjanje biznisa, žensko preduzetništvo. To je borba Novog Sada da svoje mlade zadrži. Cilj je i bolja konekcija univerziteta i privrede i grad je spreman da za to bude posrednik”, objasnio je on i podvukao da je u avgustu 2012. bilo 29.000 nezaposlenih, dok je tokom njegovog prvog mandata smanjen broj nezaposlenih za 6.000 ljudi.

Autor: Tanjug
Foto: Grad Novi Sad