Početna Gradske teme Vučević: Izgradnja Bulevara Evrope biće završena na jesen

Vučević: Izgradnja Bulevara Evrope biće završena na jesen

bulevar evrope

„Putevi Srbije“ će uraditi i put Novi Sad – Rumenka – Kisač – Stepanovićevo u dužini od oko 13 kilometara, kao i deonicu dužine tri kilometra na putu Futog – Begeč.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa vršiocem dužnosti direkora JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom obišao radove koji su u nadležnosti tog preduzeća na izgradnji Bulevara Evrope, a reč je o severnom kraku auto – puta Beograd – Subotica, na ulasku u Novi Sad.

kolektivni-ugovor-sindikati-vucevic

– Veliku zahvalnost dugujemo ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović, kao i direktoru Drobnjaku na odličnoj saradnji i razumevanju za potrebe Grada Novog Sada. Posle više godina, imamo odličnu komunikaciju sa JP „Putevi Srbije“ i sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i sa njima održavamo konstantnu komunikaciju. Imali smo nekoliko sastanaka i usaglasili se za radove na nekim od saobraćajnica koje su ne samo od republičkog značaja, već su veoma važne i za naš grad. Petlja „Sever“ je jedna od prioritetnih saobraćajnica, jer se radi o ulazu u Novi Sad iz pravca auto – puta Subotica – Beograd. Ona je za nas neophodna kako bi po završetku radova na Bulevaru Evrope, ta saobraćajnica dobila pravi značaj i funkcionisala u punom kapacitetu. Dobili smo uveravanja od direktora Drobnjaka da dinamika radova na petlji „Sever“ ide po planu i u predviđenim rokovima, a kako i radovi na Bulevaru Evrope odlično napreduju, možemo na jesen da očekujemo da će kompletan Bulevar Evrope biti završen, a radovi na ovoj petlji već početkom avgusta – rekao je gradonačelnik Vučević i dodao da će time saobraćaj u gradskom jezgru biti značajno rasterećen.

Direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak rekao je da je petlja „Sever“ koja povezuje Bulevar Evrope sa auto – putem u ingerenciji JP „Putevi Srbije“ i da to preduzeće izvodi radove na kraku dužine 1,7 kilometara. To su velike investicije koje se tiču poslova odvodnjavanja, radova na putu i javne rasvete.

– Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture JP „Putevi Srbije“ će u Grad Novi Sad uložiti značajna sredstva za obnovu putne infrastrukture, a pored ovog projekta povezanog sa Bulevarom Evrope, uradićemo i put Novi Sad – Rumenka – Kisač – Stepanovićevo u dužini od oko 13 kilometara. Za njega treba prvo da se uradi projekat i javna nabavka, a potom ćemo raditi i deonicu dužine tri kilometra na putu Futog – Begeč, za šta već imamo stari projekat koji treba da se redukuje – rekao je Drobnjak i najavio da će saobraćaj kod petlje „Sever“ krenuti već 1. avgusta.

Autor: mojnovisad.com
Foto: Srđan Srđanov