Početna Gradske teme Vučević najavio 5.000 novih radnih mesta u narednih godinu dana

Vučević najavio 5.000 novih radnih mesta u narednih godinu dana

Milos-Vucevic

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas, tokom obilaska 20. Sajam zapošljavanja koji se održava u Zapadnom holu Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina” (SPENS) u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Novog Sada, da će u narednih godinu dana u Novom Sadu biti otvoreno gotovo 5.000 novih radnih mesta.

Vučević je tom prilikom rekao da je zadovoljan što su na Sajmu zapošljavanja prisutne i velike kompanije, kao što su Delfi, Lir, Univereksport, ali i male preduzetničke, porodične firme, što, kako je naglasio, znači da se i one šire.

“To je dokaz da naša privreda ide, ne velikim ali sigurnim, koracima napred. Grad je prošle godine imao najveće izdvajanje iz budžeta za podsticanje zapošljavanja, kroz mere kao što su samozapošljavanje, start-ap programi, prva šansa, i za te namene izdvojili smo preko 120 miliona dinara”, rekao je Vučević.

On je rekao da je zadovoljan kako je Uprava za privredu realizovala pomenute programe i istakao da je Grad Novi Sad dokazao da je dobar partner privrednicima.

Po Vučevićevim rečima kompanija Delfi u ovom trenutku ima 900 zaposlenih, a kompanija Lir – 300 i za koji dan će primiti 200 novih radnika.

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje –filijala Novi Sad Tatjana Vidović naglasila je da je saradnja sa Gradom Novim Sadom, na čelu sa gradonačelnikom, u borbi za otvaranje novih radnih mesta, veoma dobra.

“Želja nam je da u budućnosti ljudi dolaze na Sajam da bi promenili zaposlenje, a da nam se samo mladi obraćaju zbog prvog posla”, kazala je Vidovićeva i dodala da u Novom Sadu ima 23.805 nezaposlenih što je za 14 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Poboljšanju situacije, kako je ocenila, doprinele su mere sprovedene u 2015. godini tokom koje je, kako je rekla, 9.612 nezaposlenih posetilo Sajam zapošljavanja.

“Statistika kaže da svako četvrto lice koje poseti Sajam zapošljavanja, u narednih šest meseci nađe posao”, istakla je Vidović.

Na današnjem sajmu zapošljavanja u Novom Sadu 68 poslodavaca je prijavilo više od 1.700 slobodnih radnih mesta u elektrotehničkoj, ekonomskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, ugostiteljskoj, mašinskoj, tehnološkoj, grafičkoj i tekstilnoj struci.

Autor: Tanjug
Foto: Miloš Vučević/Facebook