Početna Gradske teme Vučević najavio konkurs za zainteresovane za preuzimanje “Stana”

Vučević najavio konkurs za zainteresovane za preuzimanje “Stana”

0

JKP_Stan

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da očekuje da se javi više ponuđača na konkurs za javno-privatno partnerstvo za preduzeće “Stan”, a ne samo litvanski “Civinity”.

On u izjavi za 021.rs navodi da se priprema konkursna dokumentacija, kao i da je grad u kontaktu sa republičkom Komisijom za javno-privatna partnerstva jer je ovo prvi slučaj u Srbiji da se sklapa ovakav sporazum. Vučević očekuje da vrlo brzo bude raspisan i konkurs.

“Postoji nekoliko dilema – šta Grad, odnosno JKP ‘Stan’ unosi u tu buduću firmu, koje su to usluge koje će ‘Stan’ nastaviti da pruža i koje će Grad garantovati kao osnivač, i šta su obaveze privatnog partnera. Ostaje otvoreno pitanje šta je sa imovinom ‘Stana’ i kako ćemo nju tretirati u tom postupku. Mislim da je ovo jedini izlaz za ovo preduzeće iz trenutne situacije, jer bi sve drugo vodilo u bankrotstvo i gašenje ‘Stana'”, objašnjava gradonačelnik.

Podsetimo da je prošle nedelje po sedmi put odložen stečaj u “Stanu”. Ročište je odloženo za 26. septembar, do kad lokalna vlast treba da pronađe rešenje za “Stan”.

Autor i foto: 021.rs