Početna Gradske teme Vučević: Najveća želja da Novi Sad ne bude palanačka sredina

Vučević: Najveća želja da Novi Sad ne bude palanačka sredina

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da Novi Sad želi da postane “Zelena prestonica Evrope”, kao Ljubljana.

On je to rekao na panelu gradonačelnika, u okviru Regionalnog foruma mladih lidera u Novom Sadu.

– Tri najvažnije stvari, po mom mišljenju su, komunalna infrastruktura, jer direktno utiče na kvalitet života ljudi, potom kultura, jer je Novi Sad satkan i nastao na temeljima kulture i, treće, da zadržimo mlade u našoj zemlji. Da bismo ih zadržali moramo da uzmemo stvar u svoje ruke, a ne da pričamo da je negde drugde bolje – rekao je Vučević na panelu na kojem je govorio zajedno sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Vučević je kazao da želi da “Novi Sad ne bude palanačka sredina”.

– Moja najveća želja je da Novi Sad ne bude palanačka sedina i nema palanački mentalitet. Da bismo postali zelena prestonica, potrebno je da smeće bacamo tamo gde bi trebalo i automobil parkiramo tamo gde bi trebalo – rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, Novi Sad će preneti Ljubljani svoja iskustva kao Evropska prestonica mladih, a da Novi Sad može mnogo da nauči iz iskustva Ljubljane kao “Zelene prestonice”.

– Novi Sad je sa dve važne titule postavljen na istaknuto mesto na karti Evrope i bilo bi dobro da u budućnosti postane i “Zelena prestonica”. Imamo zajedničke teme, ali i probleme i želja nam je da posle studija mladi ne odlaze u inostranstvo, već da ostanu sa svojim familijama i prijateljima – rekao je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Kako je naveo, u Novom Sadu ima velikog prijatelja – kantautora Đorđa Balaševića kome je poželeo brz oporavak i za koga je rekao da je uvek drag gost u Ljubljani.

Izvor: Tanjug/021
Foto: Novisad.rs