Početna Kultura Predstavom “Neću da ćutim” obeležava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad...

Predstavom “Neću da ćutim” obeležava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Predstavom “Neću da ćutim” AP “Branislav Nušić” iz Šida obeležiće se 25. novembar – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Predstava će se odigrati na Filozofskom fakultetu (Dr Zorana Đinđića 2), a ulaz će biti slobodan.

Predstava govori o dokazivanju žrtve da je žrtva… Obavijena narandzastom bojom – bojom upozorenja. Ispred publike sedam žena objašnjava i dokazuje da su žrtve svakodnevno, sedam dana u nedelji, a one samo žele da budu žene…

Predstava je nastala u saradnji AP “Branislav Nušić” Šid i Crvenog krsta Šid, nakon čega se uključuju cela lokalna zajednica, institucije i organizacije koje deluju na teritoriji Opštine Šid projekat pod nazivom “Nasilje u porodici”. Ovaj projekat je deo šireg projekta “Gradimo zajedno” realizovanog od strane udruženja ATINA, a finansiranog od strane KONRAD ADENAUER organizacije.

U predstavi glume: Tatjana Valjevac, Vanja Stevanović, Mia Prosić, Nađa Bilkan, Kristina Slavujević, Andrea Brčkalović i Emilija Jovanović. Tekst i režiju potpisuje Cvetin Aničić.

Predstava počinje u 18 časova.

Autor: NsHronika
Foto: Promo