Početna Kultura Predstavom “Neću da ćutim” obeležava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad...

Predstavom “Neću da ćutim” obeležava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

0

Predstavom “Neću da ćutim” AP “Branislav Nušić” iz Šida obeležiće se 25. novembar – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Predstava će se odigrati na Filozofskom fakultetu (Dr Zorana Đinđića 2), a ulaz će biti slobodan.

Predstava govori o dokazivanju žrtve da je žrtva… Obavijena narandzastom bojom – bojom upozorenja. Ispred publike sedam žena objašnjava i dokazuje da su žrtve svakodnevno, sedam dana u nedelji, a one samo žele da budu žene…

Predstava je nastala u saradnji AP “Branislav Nušić” Šid i Crvenog krsta Šid, nakon čega se uključuju cela lokalna zajednica, institucije i organizacije koje deluju na teritoriji Opštine Šid projekat pod nazivom “Nasilje u porodici”. Ovaj projekat je deo šireg projekta “Gradimo zajedno” realizovanog od strane udruženja ATINA, a finansiranog od strane KONRAD ADENAUER organizacije.

U predstavi glume: Tatjana Valjevac, Vanja Stevanović, Mia Prosić, Nađa Bilkan, Kristina Slavujević, Andrea Brčkalović i Emilija Jovanović. Tekst i režiju potpisuje Cvetin Aničić.

Predstava počinje u 18 časova.

Autor: NsHronika
Foto: Promo