Početna Party Time Novosadski sastav NOVA objavio svoj debi album “Moderna vremena”

Novosadski sastav NOVA objavio svoj debi album “Moderna vremena”

Novosadski sastav NOVA objavio je svoj debi album koji nosi naziv “Moderna vremena”.

Album je inspirisan ljubavnim i socijalnim problemima sa kojima se susrećemo svaki dan, a ujedno predstavlja i skup ideja/misli koje su se gomilale tokom prethodnih 10 godina koliko postoji i sam bend. Na albumu se nalazi ukupno 11 pesama nastalih u različitom vremenu i pod različitim uticajima, pa je zbog toga teško odrediti muzički pravac koji bi ga mogao jasno definisati. Možda bi se ipak moglo reći da album “Moderna vremena” odiše indie-alternativnim-pop-rock vajbom, a da bi sve zvučalo kao jedna celina, produkcijom su se pozabavili Robert Moldvaji i Dragan Alimpijevic Pik koji je ujedno odgovoran za snimanje i miksanje albuma.

Snimanje je počelo u martu 2019. godine u studiju “Road” u Rumenki, a konačan miks je završen u maju iste godine. Kao najava za album, a ujedno i prvi singl, objavljen je spot za pesmu “Moderna vremena”. Snimljeni su i spotovi za pesme “Javi se” i Naše nebo”, a u pripremi je ekranizacija pesme “Tiha euforija”.

Album je zvanično izdat od strane “Hardwired Records”-a početkom novembra i može se besplatno skinuti na sajtu izdavača, preslušati na zvaničnom sajtu benda ili na Youtube kanalu izdavača.

Trenutnu postavu benda čine Slobodan Vuletić – vokal/gitara, Robert Moldvaji – bubnjevi/prateći vokal, Janoš Botka – bas gitara i Igor Stepanović Stepa – gitara/klavijature.

Autor: NsHronika
Foto: Promo