Početna Gradske teme Vučević o zgradi na Limanu: Sa sanacijom krova počinjemo čim dobijemo projekat...

Vučević o zgradi na Limanu: Sa sanacijom krova počinjemo čim dobijemo projekat rekonstrukcije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da će krov zgrade na Limanu, koju je zahvatio veliki požar, biti saniran nakon što se uradi projekat rekonstrukcije i procena zatečenog stanja.

Vučević je potvrdio da će Grad, kao što je i najavljeno, finansirati rekonstrukciju krova, ali i da postoje određene procedure i pravila koja moraju da budu ispoštovana.
“Pre svega mora da se uradi procena zatečenog stanja, ali i projekat rekonstrukcije. Građevinska inspekcija radi na tome. Najviše bismo voleli da te porodice mogu što pre da se vrate u svoje smeštaje”, rekao je Vučević.

On je dodao i da ne zna kada će projekat biti završen, ali da se nada da će što pre moći da se počne sa radovima.

“Grad će to preuzeti na sebe i tu se ništa ne menja. Rekonstruisaćemo krov i zajedničke instalacije, ali ne možemo ulaziti u privatne stanove da rekonstruišemo. Nažalost malo stanova je osigurano. Neka od osiguravajućih kuća je izlazila da vidi procenu štete u onim stanovima koji su osigurani”, istakao je gradonačelnik.

Zaključio je da je čelnicima grada u interesu da ljude koji su smešteni u dva hotela što pre vrate u njihove stanove.

Krov zgrade u Ulici Jožefa Marčoka izgoreo je pre više od dve nedelje, nakon višesatne intervencije vatrogasaca požar je lokalizovan, a od onda je zgrada nenatkrivena.

Od posledica kiše koja je u protekla četiri dana padala, stanovi na petom i šestom spratu dodatno su oštećeni, a stanari su istakli nezadovoljstvo jer dve nedelje nakon požara nije postavljen nikakav privremeni krov koji bi ih zaštitio.

Grad je onima koji nisu imali alternativu obezbedio smeštaj u hotelima “Vojvodina” i “Putnik”.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay