Početna Gradske teme Vučević o zgradi na Limanu: Sa sanacijom krova počinjemo čim dobijemo projekat...

Vučević o zgradi na Limanu: Sa sanacijom krova počinjemo čim dobijemo projekat rekonstrukcije

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da će krov zgrade na Limanu, koju je zahvatio veliki požar, biti saniran nakon što se uradi projekat rekonstrukcije i procena zatečenog stanja.

Vučević je potvrdio da će Grad, kao što je i najavljeno, finansirati rekonstrukciju krova, ali i da postoje određene procedure i pravila koja moraju da budu ispoštovana.
“Pre svega mora da se uradi procena zatečenog stanja, ali i projekat rekonstrukcije. Građevinska inspekcija radi na tome. Najviše bismo voleli da te porodice mogu što pre da se vrate u svoje smeštaje”, rekao je Vučević.

On je dodao i da ne zna kada će projekat biti završen, ali da se nada da će što pre moći da se počne sa radovima.

“Grad će to preuzeti na sebe i tu se ništa ne menja. Rekonstruisaćemo krov i zajedničke instalacije, ali ne možemo ulaziti u privatne stanove da rekonstruišemo. Nažalost malo stanova je osigurano. Neka od osiguravajućih kuća je izlazila da vidi procenu štete u onim stanovima koji su osigurani”, istakao je gradonačelnik.

Zaključio je da je čelnicima grada u interesu da ljude koji su smešteni u dva hotela što pre vrate u njihove stanove.

Krov zgrade u Ulici Jožefa Marčoka izgoreo je pre više od dve nedelje, nakon višesatne intervencije vatrogasaca požar je lokalizovan, a od onda je zgrada nenatkrivena.

Od posledica kiše koja je u protekla četiri dana padala, stanovi na petom i šestom spratu dodatno su oštećeni, a stanari su istakli nezadovoljstvo jer dve nedelje nakon požara nije postavljen nikakav privremeni krov koji bi ih zaštitio.

Grad je onima koji nisu imali alternativu obezbedio smeštaj u hotelima “Vojvodina” i “Putnik”.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay