Početna Gradske teme Vučević: Porodica Petrović dobiće novi dom

Vučević: Porodica Petrović dobiće novi dom

0

Radovi na novoj kući Petre Petrović nadomak Novog Sada su u toku. “Uradio sam i uradiću sve da ova požrtvovana i ponosna majka dobije novi dom, vodu i struju, kako bi sa svojom ćerkom imala dostojanstven život”, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, istakavši “Kad sam prvi put video ovu trošnu kuću, srce mi se steglo,bez vode i struje majka Petra boravila je s bolesnom ćerkom u jednom sobičku”.

U ta četiri hladna zida stale su sve njihove muke od onog trenutka kad su pobegle pred vihorom rata, iz Šipova 1992. i našle memljivo skrovište u Novom Sadu, navodi Vučević na svom zvaničnom Instagram profilu.

“Da muka bude veća, majka Petra nije mogla da radi, jer joj je ćerka bolesna. Ne znam kako je biti proteran sa ognjišta pa godinama biti socijalni slučaj jer nemaš kome ostaviti bolesno dete da bi išao na posao, ali jedno znam, a to je da ne želim nikom ovo da se desi, da takvu sudbinu niko ne zaslužuje”, poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zahvalio se Mesnoj zajednici Pejićevi Salaši, Javno-komunalnim preduzećima i svim dobrim ljudima.

Izvor: RTV
Foto: Miloš Vučević / Instagram