Početna Gradske teme Vučević preležao koronu, najavljuje dolazak dve fabrike u Novi Sad

Vučević preležao koronu, najavljuje dolazak dve fabrike u Novi Sad

0

Gradonalečnik Novog Sada Miloš Vučević preboleo je koronavirus i juče je ponovo bio na svom radnom mestu. On se zahvalio doktorima koji su mu pomogli da se izbori sa virusom i svima sugrađanima, koji su mu slali tople reči podrške.

Gostujući u jutarnjem programu RTV-a, on je najavio da je sasvim izvesno da u Novi Sad stiže japanska kompanija “Nidek” koja proizvodi elektro motore za različite potrebe. Očekuje se, kaže, i dolazak nemačkog “Kontinentala”.

– Novi Sad je u konkurenciji sa još dva evropska grada za koje je zainteresovan “Nidek” – kaže Vučević navodeći da bi konačna odluka trebalo da bude doneta početkom Nove godine.

– Činjenica i da je prošlog petka održan, sada već peti ili šesti sastanak sa predstavnicima te kompanije i da smo ušli u tehničke detalje, meni ukazuje da oni ozbiljno razmišljaju o Novom Sadu – rekao je Vučević navodeći da su tamošnji poznati ekonomski časopisi tu investiciju definisali u fazama do dve milijarde dolara.

Dodaje da razmišljaju o kupovini 25 hektara zemljišta u industrijskog zoni Sever 4 u Novom Sadu.

Vučević je uveren da nam stiže i nemački “Kontinental” sa svojom novom fabrikom koja će biti izgrađena nedaleko od Kaća uz budući auto-put Novi Sad – Zrenjanin.

Izvor: Novisad.com
Foto: Novisad.rs