Početna Gradske teme Vučević ugostio rukometaše Vojvodine u Gradskoj kući

Vučević ugostio rukometaše Vojvodine u Gradskoj kući

0

Po osmi put u nizu rukometaši Vojvodine postali su prvaci Srbije, a tim povodom u Gradskoj kući u Novom Sadu svečano ih je danas ugostio gradonačelnik Miloš Vučević, koji je istakao da njihov šampionski niz nije slučaj već posledica predanog rada i ozbiljne organizacije.

Čestitajući rukometašima Vojvodine devetu klupsku titulu prvaka zemlje, a osmu uzastopnu, Vučević je istakao da je teško pronaći nove reči sa kojima mora ovaj tim na kraju svakog maja ili početkom juna do dočeka, jer, kako je istakao, sve čestitke su već upućene.

“Kapa dole, majstori. Opet ste osvojili duplu krunu. Pre devet godina klub je bio na ivici ponora, a danas su lideri u Srbiji, pa čak i u regionu. Čestitke igračima, stručnom štabu i upravi, koja je opravdala očekivanja navijača”, naveo je Vučević.

Ukazao je su brojni kolektivi ranije imali podršku sponzora, a da su rezultati izostajali, kao i da, kako navodi gradonačelnik Novog Sada, to nije slučaj sa ovim timom RK Vojvodine.

On je dodao i da je Novi Sad pokazao da je dom šampiona u svim onim sportovima u kojima su obezbeđeni fer uslovi za nadmetanje, ističući titule prvaka Srbije u odbojci i rukometu, a koje su osvojile sekcije “Vojvodine”.

“Država Srbija će dodatno investirati sredstva u sport, a verujem da će RK Vojvodina biti deo tih investicija kako bi mogla da se bori u najelitnijim evropskim takmičenjima”, kazao je Vučević istakavši su da su i mladi rukometaši Vojvodine napravili odlične rezultate, jer su u svim omladinskim kategorijama, takođe, prvaci Srbije.

Predsednik RK Vojvodina Milan Đukić zahvalio se na prijateljskoj podršci Grada Novog Sada, istakavši da je hala u kojoj rukometaši Vojvodine igraju svoje utakmice upravo u gradskom vlasništvu.

“Danas smo doneli samo ovaj trofej namenjen prvaku Srbije, ali smo osvojili Kup Srbije, Superkup Srbije, kao prošlogodišnji kup koji je zbog pandemije odigran početkom ove godine. Četiri trofeja smo ove godine osvojili”, naveo je Đukić, koji je zajedno sa ostalim članovima kolektiva aplauzom zahvalio Gradu Novom Sadu na podršci.

Đukić je istakao da ne recept kojim se od tima pred ivicom ponora pravi osmostruki uzastopni šampion zemlje, već da postoje samo one stvari koje, kako ističe, nisu svojstvene našem narodu – rad, vera u sebe i vera u kolektiv.

“Ovi momci imaju najbolju hemiju u istoriji Vojvodine. I to govore rezultate, druženje na putovanjima i zajedništvo. Ovde nema nikoga ko odskače, to je kolektiv sastavljen od boraca i radnika. To je moj stav i stav stručnog štaba. Tajna ne postoji, osim 10 godina pernamentnog rada”, ocenio je Đukić.

Rukometaš Vojvodine Mladen Šotić je istakao da je osma uzastopna titula prvaka Srbije uspeh svih igrača i onih koji su pomogli neometanom funkcionisanju kluba, uz napomenu da su se rukometaši Vojvodine trofejima zahvalili na pažnji i tako ispunili i svoje ambicije.

Njegov saigrač iz “novosadske stare dame” Jovica Nikolić obećao je da će ceo kolektiv nastaviti da se bori i u narednoj sezoni, poručivši da su ovakvi rezultati posledica truda i zalaganja.

Vučeviću je uručena zahvalnica RK Vojvodine sa brojem 9, u znak nadanja da će ovaj tim i sledeće godine osvojiti titulu, koja bi bili deveta u nizu.

Izvor: Tanjug, RTV
Foto: Miloš Vučević/ Facebook