Početna Gradske teme Vučević: Vrtići dezinfikovani, u autobusima manje mesta za sedenje

Vučević: Vrtići dezinfikovani, u autobusima manje mesta za sedenje

Od kovid 19 umrlo je šest Novosađana, a njihovim porodicama Grad će isplatiti novčanu pomoć od 100.000 dinara, kaže gradonačelnik Novog Sad Miloš Vučević.

On je precizirao da novčanu pomoć mogu dobiti porodice preminulih koji imaju prebivalište u Novom Sadu.

Popuštanje mera, za koje se odlučio Krizni štab, podrazumeva da od 4. maja počne javni prevoz u Novom Sadu, a od 11. maja da rade vrtići.

Vučević kaže da su svi vrtići u Novom Sadu dezinfikovani, obezbeđena je zaštitna oprema za zaposlene, centralna kuhinja je posebno tretirana.

Očekuje se od Kriznog štaba da se precizno definiše kako će deca biti raspoređena, koje zaštitne mere moraju da se preduzmu roditelji što se tiče dovođenja i odvođenja mališana.

Vučević kaže da je ponosan što je procenjeno da je GSP u Novom Sadu spreman da prvi krene sa radom, zajedno sa prevozom u Kragujevcu.

“Zaštita putnika i vozača je na prvom mestu. Biće manje mesta za sedenje, mesta gde će se stajati. Imamo nove autobuse u kojima je pleksiglasom vozač odvojen od putnika”, naveo je Vučević za TV Pink.

Napominje da će saobraćaj biti “opšteg karaktera”, da će moći da ga koriste svi, ali je apelovao da oni koji nemaju preku potrebu ne koriste javni prevoz da ne bi stvarali nepotrebne gužve.

“Neće to biti prevoz kakav je bio pre 15. marta, ali je veliki iskorak što krećemo”, rekao je Vučević.

Naglašava da u vrtićima i autobusima neće moci da se koriste klima uređaji i da je to preporuka lekara.

Izvor: Dnevnik
Foto: Printscreen