Početna Gradske teme Vučić: Srce sistema distribucije EPS će biti u Novom Sadu

Vučić: Srce sistema distribucije EPS će biti u Novom Sadu

DSC_6908

Vlada Srbije će sutra doneti odluku da se sedište nacionalnog operativnog dispečerskog centra Elektroprivrede Srbije premesti u Novi Sad, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer je posle sastanka sa liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom rekao da se oni ne slažu u svemu kada je reč o postupku korporativizacije EPS-a, ali da je cilj bio da se unapredi poslovanje.

“Srce sistema distribucije EPS će biti u Novom Sadu. To znači nove investicije”, rekao je Vučić, koji je Čanka pozvao na sastanak nakon zahteva LSV da se u reformama u EPS-u, koje od 1. jula predviđaju objedinjavanje pet elektrodistribucija u Srbiji u jednu sa sedištem u Beogradu, ne ukida Elektrovojvodina.
Vučić je rekao da odluka Vlade pokazuje da je svejedno da li se nešto nalazi u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu. “Za Vladu je svaki deo Srbije isti”, rekao je Vučić.

Čanak: Korak napred za Vojvodinu

Čanak je rekao da je potez Vlade Srbije dokaz da je to prva vlada koja je pokazala osećanje da je Vojvodina deo Srbije.
Lider LSV je ocenio da će takvo rešenje za Vojvodinu biti korak napred i da je to više od onoga što je očekivao. Čanak je ranije Vučića pozvao da zaustavi gašenje Privrednog društva Elektrovojvodina i njeno pripajanje Elektrodistribuciji Beograd. Čanak je tada istakao da su, uz sve razumevanje za potrebu da se pristupi promenama u organizaciji rada i unapređenju efikasnosti EPS, njegova stranka i on lično uvereni da “nije i ne može biti dobro rešenje kojim se uspešna “Elektrovojvodina pripaja neuspešnoj Elektrodistribuciji Beograd”.
Predsednik LSV je još bio naveo da ih u to uveravaju i odlični poslovni rezultati, najmanji gubici na električnoj mreži i najveća dobit Elektrovojvodine u odnosu na celokupan EPS, a naročito u odnosu na Elektrodistribuciju Beograd, koja je prošlu godinu završila sa znatnim gubitkom.

Autor: 021.rs