Početna Gradske teme Vulin: Novosadska policija dobro radi svoj posao

Vulin: Novosadska policija dobro radi svoj posao

0

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da “novosadska policija dobro radi svoj posao i da je u poslednjih nekoliko meseci munjevito rasvetlila više slučajeva”, prenelo je ministarstvo.

Komentarišući tuču u subotu, 20. februara u Laze Telečkog, Vulin je u Skupštini Srbije rekao “da je taj slučaj odmah rasvetljen i da je uhapšeno osam osoba”.

On je rekao da je novosadska policija pre tri meseca “odmah po događaju” rasvetlila i oružani okršaj navijača u Bačkoj Palanci, i da je “sprečila nekoliko zakazanih navijačkih tuča u Novom Sadu i poslednju u Bukovcu”.

Pozornici u svakom kvartu

Vulin je najavio da će u narednih godinu, godinu i po dana u svim velikim gradovima u Srbiji na ulice biti vraćeni policajci pozornici.

Naglasio je da je za ostvarenje tog cilja prvo potreban period od devet meseci tokom koga će policajci proći odgovarajuću obuku, kao i da je potrebno da se zaposli značajan broj policajaca.

Pozornicima, koji će biti u svakom kvartu i sektoru, moći će da se obrate građani, što će doprineti većoj bezbednosti, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju MUP.

Izvor: FoNet, Beta
Foto: Printscreen