Početna Gradske teme “Winter fest” i “Zimska šuma” u centru Novog Sada od decembra do...

“Winter fest” i “Zimska šuma” u centru Novog Sada od decembra do februara

pressU naredna dva meseca na Trgu slobode i Pozorišnom trgu održavaće se “Winter fest”, dok će u Dunavskom parku biti organizovana “Ledena šuma” sa otvorenim klizalištem.

Kako je najavljeno u Gradskoj kući, “Winter fest” će se održati od 1. decembra do 1. februara na Trgu slobode i Pozorišnom trgu, gde će građani moći da vide tezge za prodaju hrane, pića, zanatskih proizvoda, a biće postavljene i dve bine, od kojih će jedna biti namenjena za nastup novosadskih mališana, a druga za koncerte muzičkih grupa.

Na Trgu slobode će biti organizovane i izložbe novosadskih fotografa, prezentacija postavki novosadskih muzeja i drugi prateći programi koji će uskoro biti predstavljeni na sajtu nswinterfest.rs. Takođe, predviđene su i organizovane vožnje fijakerom po centru Novog Sada.

Predstavnik organizatora “Winter festa” i predsednik “Color Press Group” Robert Čoban je izjavio da se manifestacija pravi po ugledu na slične manifestacije u evropskim gradovima tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Što se tiče druge manifestacije, “Ledene šume”, koja će se održati od 15. decembra do 15. februara u Dunavskom parku, organizatori su najavili da će pored velikog klizališta i staze za klizanje oko jezera svaki dan biti organizovan i kulturno-umetnički program.

Saopšteno je i da će se klizanje naplaćivati 150 dinara radnim danom, a vikendom 200 dinara. Iako je Grad dao 5,6 miliona dinara, rečeno je da klizanje nije besplatno, jer to pokriva samo troškove kulturno-umetničkog programa.

Grad Novi Sad je podržao organizovanje ovih manifestacija sa 5,6 miliona dinara datih Kvart mediji za kulturno-umetnički program u okviru “Ledene šume”, dok su “Ninamedia” i “Color press group” dobili pet miliona za program festivala.

Kažimo i da predstavnici “Ledene šume” nisu znali medijima da kažu koliko će biti plaćeno zauzeće velikog dela Dunavskog parka, koji je javna površina i pri tome zaštićeno prirodno dobro. Kada su u pitanju dozvole i plaćanje taksi, predstavnik “Winter festa”, Robert Čoban je naveo da još rade na pribavljanju svih dozvola i da će se tek naknadno znati svi troškovi.

Autor: 021.rs