Početna Gradske teme Za decu u privatnim vrtićima ubuduće manje novca, pare roditeljima na račun

Za decu u privatnim vrtićima ubuduće manje novca, pare roditeljima na račun

skupstina_0109Za sufinansiranje boravka dece u privatnim vrtićima ubuduće će se davati manje novca.

Prema danas usvojenoj odluci, Grad će umesto 15.500 dinara davati 10.000 dinara za celodnevni boravak dece do tri godine, odnosno umesto 10.600 dinara isplaćivaće se 8.000 za decu od tri do sedam godina. Takođe, smanjeno je i dotiranje za poludnevni boravak sa užinom sa 4.160 na 3.200 dinara, odnosno bez užine sa 3.800 na 2.800 dinara.

Takođe, novac se više neće isplaćivati direktno vrtićima nego roditeljima.

Roditelji će sada morati da imaju otvoren račun u Poštanskoj štedionici, na koji će svakog meseca stizati novac od Grada, na osnovu faktura i potvrda o plaćanju koje će lokalnoj vlasti dostavljati vrtići, čime će potvrđivati da je dete boravilo u obdaništu. Dakle roditeljima će se refundirati deo novca koji plate.

Odlukom je predviđeno da se subvencioniše boravak 1.900 dece, a trenutno se finansira njih 1.825. Odluka važi do kraja godine.

Zahtevi za finansijsku podršku podnose se do 7. oktobra, Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove. Obrasci zahteva mogu se preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode br. 1 ili na sajtu Grada www.gradnovisad.rs

Autor: 021.rs