Početna Gradske teme Za dve nedelje počinje izgradnja tržnog centra kod Spensa

Za dve nedelje počinje izgradnja tržnog centra kod Spensa

Gradnja tržnog centra “Promenada” pored Spensa, na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja, počeće početkom aprila, saznaje 021.rs. Procena firme “Nepi” je da će tada sve biti spremno za pripremne radove, a ova firma će do kraja ove ili početkom sledeće nedelje od Gradske uprave dobiti i građevinsku dozvolu.

Predstavnik kompanije “Nepi” Nemanja Savičić kaže za 021 da je u toku izbor izvođača radova.

“U narednih pet dana očekujemo dozvolu, a sam početak radova očekujemo prvih dana aprila jer smo u završnoj fazi odabira izvođača radova”, navodi menadžer “Nepija”.

Savičić za 021.rs kaže da se trenutno uklanja parking nedaleko od Spensa, jer se Grad obavezao da pre početka radova raščisti prostor na kojem treba da nikne novi šoping centar.

021.rs je došao i do poslednjih rendera arhitektonskog nacrta kako će izgledati novi tržni centar, koje sada ekskluzivno objavljujemo.

Podsetimo da će ovaj objekat imati 150.000 kvadrata, znatno više nego obližnji Spens, a južnoafrička kompanija “Nepi” očekuje da do kraja 2018. godine počne sa radom. Vrednost investicije je oko 100 miliona evra, a sam plac vredan je oko 30 miliona evra. Ovaj plac bio je najskuplje prodato zemljište u istoriji Novog Sada.

Autor i foto: 021.rs