Početna Gradske teme Za popravku 16 fasada skoro 82 miliona dinara

Za popravku 16 fasada skoro 82 miliona dinara

0

Za popravku 16 fasada i krovova starih zdanja u Petrovaradinu i Novom Sadu biće izdvojeno 81.749.149,32 dinara sa PDV-om.

Na tenderu koji je sproveo Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada poslove na popravkama su podelila dva ponuđača – NPN iz Novog Sada i grupa ponuđača Ornament-investinženjering i Ninković Company iz Beograda, koji su inače firme koje se poslednje četiri godine redovno javljaju kao jedine na ovim javnim nabavkama.

Radiće se popravke fasade osam objekata u Petrovaradinu i to Prote Mihalđžića 4, Štrosmajerova 7,9,12 i 14, Beogradska 10 i 13, kao i Crkve Svetih Apostola Petra i Pavla u okviru Vojne bolnice. U centru Novog Sada radi se na popravci fasada osam objekata i to na sledećim lokacijama: Dunavska 33, Zmaj Jovina 6, Kralja Aleksandra 4, Miletićeva 5, Almaška 5, Đure Jakšića 7-9 i Zlatne Grede 10 i 25. Ovi radovi bi prema dokumentaciji trebalo da se, zavisno od kuće do kuće, urade u roku od 60 do 120 dana.

Podsetimo da se stare fasade u Petrovaradinu i Novom Sadu obnavljaju poslednje četiri godine, a prethodni tender je bio letos kada su određeni izvođači radova na 13 objekata koji su do sada uglavnom i završeni i za to je dato skoro 30 miliona dinara.

Obnove kuća se rade u sklopu priprema za održavanje Evropske prestonice kulture i do sada je za restauraciju preko 80 starih fasada i krovova, računajući i novi tender, dato više od 300 miliona dinara, prvenstveno iz budžeta Republike.

Izvor: 021
Foto: Pixabay