Početna Gradske teme Za radove na uređenju nekadašnjeg Rasadnika na Futoškom putu 155 miliona dinara...

Za radove na uređenju nekadašnjeg Rasadnika na Futoškom putu 155 miliona dinara iz budžeta

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište raspisala je tender za izvođenje radova na saobraćajnom i komunalnom uređenju nekadašnjeg prostora Rasadnika na Futoškom putu, gde je u toku gradnja prodajnog objekta kompanije Lidl.

Planira se gradnja saobraćajnica od više stotina metara koje bi budući kompleks Lidla spojile sa Futoškim putem, a raskrsnica će biti u vidu kružnog toka.

Pored saobraćajnica sa parkinzima kojih će biti 196 i još sedam za osobe sa invaliditetom, gradiće se biciklistička staza od 455 metara, kao i pešačke staze.

Kako se vidi i iz konkursne dokumentacije, postaviće se i 52 stuba javne rasvete i kako je ovde ranije bio Rasadnik, sa Gradskim zelenilom kao i investitorom Lidlom je ugovoreno da se sačuva deo stabala koja su ranije zasađena na toj lokaciji.

Predviđeno je i da se naprave dva kraka od oko 750 metara vodovodne mreže, kao i nešto kraća kanalizaciona mreža i atmosferska kanalizacija od skoro 700 metara.

Rok za dostavaljanje ponuda je 5. januar, a procenjana vrednost radova je 151.250.000 dinara.

Podsetimo da je Lidl na Futoškom putu počeo radove početkom novembra sa rokom završetka do kraja maja. Vrednost radova koje izvodi Lidl su gotovo 200 miliona dinara, a ovaj plac na mestu nekadašnjeg Rasadnika kupili su na licitaciji 2017. godine po ceni od 233,4 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay