Početna Gradske teme Za radove u Dečijoj bolnici oko 21 milion dinara

Za radove u Dečijoj bolnici oko 21 milion dinara

0

Pokrajinska vlada izdvojiće iz tekuće budžetske rezerve 20,8 miliona dinara za radove u Dečijoj bolnici, odlučeno je na jučerašnjoj sednici.

Od tog iznosa će se 3,2 miliona potrošiti na završnu obradu nove stolarije na zgradi Dečije bolnice, a 17,6 miliona na izradu fasade, uključujući i protivpožarno stepenište na starijim objektima ustanove – na Klinici za pedijatriju i Klinici za dečiju hirurgiju.

Pokrajinska vlada je, između ostalog, konstatovala i da je u prvih pola godine u budžetu ostvaren prihod od 36,5 milijardi dinara, dok su rashodi bili 27,1 milijardi.

Dakle, u periodu januar-jun 2017. godine ostvaren je budžetski suficit u iznosu od 3,946 milijardi dinara, dok je odlukom o budžetu za 2017. godinu planiran budžetski deficit od 3,836 milijardi dinara, što je karakteristično za prvu polovinu budžetske godine kada se praktično sprovode aktivnosti koje prethode izvršenju budžeta. Naime, u toku su konkursi, javni pozivi i postupci javnih nabavki čija realizacija će biti okončana do kraja 2017. godine“, poručuju u Pokrajini.

Iz tekuće budžetske rezerve izdvojeno je i 3,7 miliona dinara za popravku krova Osnovne škole “Đura Jakšić” u Srpskoj Crnji. Podsetimo, zgradu u kojoj su smeštene osnovna i srednja škola, kao i vrtić u Srpskoj Crnji, 23. juna je teško oštetilo nevreme, kada je olujni vetar odneo krov.

Izvor: 021.rs
Foto: Pokrajinska vlada