Početna Gradske teme Za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše skoro 84 miliona dinara

Za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše skoro 84 miliona dinara

0

Iz budžeta grada za za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše kod Osnovne škole “Svetozar Marković – Toza” na Detelinari biće izdvojeno 83.855.557,25 dinara sa PDV-om.

Ove radove će izvesti firme “Put-invest”, “AB&CO Geosystems” i “Energotehnika-Južna Bačka” koje su bile jedini ponuđači na javnoj nabavci Uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Rok za izvođenje radova je 210 kalendarskih dana i prema tenderskoj dokumentaciji predviđeno je da budu rekonstruisane saobraćajne površine u delu Ulice Veselina Masleše, od Kornelija Stankovića do pruge, neposredno kod škole “Svetozar Marković Toza”, u dužini od 450 metara.

U projektu za izvođenje radova se kaže da je u ovom delu ulice postojeći kolovoz promenljive širine, od tri do pet metara, i u veoma lošem stanju. Sa jedne strane ulice su kuće i zgrade, a sa druge zelena površina koja odvaja kolovoz od pešačke staze na Bulevaru Evrope. U delu ulice postoje i pešačke staze sa obe strane, kao i parking u delu bližem pruzi i školi.

Projektom je predviđeno da se rekonstrukcijom dobije kolovoz širok 5,5 metara, sa pešačkim stazama širokim od 1,6 do dva metra, a broj parking mesta bi se povećao njihovom gradnjom gde je to moguće, tako da bude 175 redovnih parking mesta i devet za vozila osoba sa invaliditetom. Planirana je rekonstrukcija vodovodnih cevi u dužini od skoro 190 metara, kao i kanalizacije u dužini od oko 280 metara. Biće postavljeno 16 novih stubova javne rasvete.

Izvor: 021
Foto: Google Maps