Početna Gradske teme Za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše skoro 84 miliona dinara

Za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše skoro 84 miliona dinara

Iz budžeta grada za za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše kod Osnovne škole “Svetozar Marković – Toza” na Detelinari biće izdvojeno 83.855.557,25 dinara sa PDV-om.

Ove radove će izvesti firme “Put-invest”, “AB&CO Geosystems” i “Energotehnika-Južna Bačka” koje su bile jedini ponuđači na javnoj nabavci Uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Rok za izvođenje radova je 210 kalendarskih dana i prema tenderskoj dokumentaciji predviđeno je da budu rekonstruisane saobraćajne površine u delu Ulice Veselina Masleše, od Kornelija Stankovića do pruge, neposredno kod škole “Svetozar Marković Toza”, u dužini od 450 metara.

U projektu za izvođenje radova se kaže da je u ovom delu ulice postojeći kolovoz promenljive širine, od tri do pet metara, i u veoma lošem stanju. Sa jedne strane ulice su kuće i zgrade, a sa druge zelena površina koja odvaja kolovoz od pešačke staze na Bulevaru Evrope. U delu ulice postoje i pešačke staze sa obe strane, kao i parking u delu bližem pruzi i školi.

Projektom je predviđeno da se rekonstrukcijom dobije kolovoz širok 5,5 metara, sa pešačkim stazama širokim od 1,6 do dva metra, a broj parking mesta bi se povećao njihovom gradnjom gde je to moguće, tako da bude 175 redovnih parking mesta i devet za vozila osoba sa invaliditetom. Planirana je rekonstrukcija vodovodnih cevi u dužini od skoro 190 metara, kao i kanalizacije u dužini od oko 280 metara. Biće postavljeno 16 novih stubova javne rasvete.

Izvor: 021
Foto: Google Maps