Početna Gradske teme Za sada ništa od najavljenih dodatnih vakcinalnih punktova u Novom Sadu

Za sada ništa od najavljenih dodatnih vakcinalnih punktova u Novom Sadu

0

Uprkos najavama da će biti otvoreni novi vakcinalni punktovi u Novom Sadu, ova ideja još uvek nije realizovana.

Kako je direktor Doma zdravlja “Novi Sad” Veselin Bojat najavio pre oko mesec i po, planirani su novi punktovi za vakcinaciju u centru grada, u Sportskom centru “Slana bara” i u Veterniku, a koji bi bili otvoreni radnim danima.

Punkt kod Katedrale u centru trebalo je da bude otvoren prve nedelje septembra.

Na pitanje novinara šta se dogodilo s namerom otvaranja novih vakcinalnih punktova na više lokacija, u Domu zdravlja navode da u ovom trenutku ipak nema potrebe za novim lokacijama.

“Vakcinalni punktovi koji su trenutno na raspolaganju: Novo naselje, TC “Promenada” i objekat Jugovićevo mogu da odgovore na zahteve građana za imunizacijom. Osim toga, objektu na Novom naselju priključili smo i mobilni vakcinalni punkt u autobusu. Naša želja je da se što veći broj građana javi na imunizaciju i u skladu sa tim ćemo se i ponašati”, navode u ustanovi.

Vakcinacija građana odvija se neprestano, a ustanova u ovom trenutku raspolaže sa vakcinama tri proizvođača – Fajzer, Astrazeneka i Sinofarm. Astrazeneka je dostupna na punktu na Novom naselju, a preostale dve vakcine dostupne su na svim lokacijama.

Ustanova trenutno ne raspolaže Sputnjik V vakcinom i njena distribucija zavisi od Instituta Batut.

Punkt na Novom naselju (zadnji ulaz) radi od sedam do 20 časova, u Promenadi od 10 do 19 časova, a na Jugovićevu (Tarasa Ševčenka 1) od 14 do 19 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay