Početna Kultura Predstava o Tesli za doček Nove godine u Novom Sadu

Predstava o Tesli za doček Nove godine u Novom Sadu

0

Predstava “Tesla izumetnik” prema romanu Vladimira Pištala “Tesla, portret među maskama”, u adaptaciji i režiji Nebojše Bradića, biće premijerno izvedena 31. decembra na centralnom novosadskom trgu.

To je prvi u nizu velikih pozorišnih projekata koje će Srpsko narodno pozorište realizovati sa Fondacijom “Novi Sad – Evropska prestonica kulture” u godini titule.

“To će biti spektakl posvećen Tesli koji je izuzetan naučnik, ali i svetski čovek koji je bio, zaista, primer svog vremena i dan-danas u mnogo čemu neprevaziđen”, objašnjava upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Zoran Đerić.

Ta predstava, u stvari, najavljuje Evropsku prestonicu kulture i biće izvedena na Trgu slobode, umesto uobičajenih dočeka Nove godine.

Predstavu će pratiti i dodatni programi na Petrovaradinskoj tvrđavi, organizovani u čast našeg čuvenog naučnika.

Uz pomoć Fondacije “Novi Sad – Evropska prestonica kulture” Srpsko narodno pozorište će na scenu postaviti i druge značajne naslove, čije izvođenje, takođe, nije ograničeno na pozorišnu salu.

“Odmah posle Tesle čeka nas nov projekat”, kaže Đerić. Reč je o premijeri opere našeg autora Stevana Divjakovića “Vladimir i Kosara”.

Ona će biti premijerno izvedena 1. februara, za Dan grada, na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta. Posle toga pripremaju se dva velika dramska projekta.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay