Početna Gradske teme Za studije Univerziteta u Novom Sadu 393 stipendije vredne 118 miliona dinara

Za studije Univerziteta u Novom Sadu 393 stipendije vredne 118 miliona dinara

Fond za mlade talente Republike Srbije “Dositej” dodelio je danas 393 ugovora za stipendiranje najboljih stipendista republičkog Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Novom Sadu za osnovne, integrisane i master akademske studije, čija je vrednost oko 118 miliona dinara.

– Pokrajinska vlada nastaviće sa maksimalnom podrškom Univerzitetu u Novom Sadu i vama stipendistima, i svim mladim i darovitim ljudima koji čine elitu i Univerziteta i našeg društva u celini – istakao je ovom prilikom predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kako je dodao, “naš zadatak je da stvorimo uslove da vaša životna i profesionalna misija uspe”.

– Vi ste društvo budućnosti i iskra budućih odluka – dodao je Mirović.

Kako je rekao resorni ministar i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić, Ministarstvo omladine i sporta nastoji da svake godine povećava broj studentskih i učeničkih stipendija koje se dodeljuju, “što govori o strateškom ulaganju države u mlade ljude”.

– Posebno bih se zahvalio Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu koji su na listu prioriteta stavili obrazovanje – dodao je ministar Udovičić, navodi se u saopštenju.

“Da živite i radite u Srbiji”

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je mladim taletnima da “bez njih i njihovg opstanka, ostanka i rada u Srbiji nema budućnosti”.

– Vi ste naša titula zbog koje se ponosimo. Svi projekti koje radimo u Novom Sadu zajedno sa Pokrajinskom vladom usmereni su na vas, na vaš rad i napredak. Želimo svi zajedno, da živite i radite u Srbiji – kazao je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima jedne od stipendistkinja, Nikoline Tomić, “obrazovanje je najmoćnije oružje koje menja svet, a mi, zahvaljujući Fondu imamo potencijal za to”.

– Današnji dan dokaz je da se u Srbiji ceni marljiv rad i napredak – istakla je ona.

Svečanosti su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Jakšić.

Izvor: Blic
Foto: Pexels