Početna Gradske teme Za studije Univerziteta u Novom Sadu 393 stipendije vredne 118 miliona dinara

Za studije Univerziteta u Novom Sadu 393 stipendije vredne 118 miliona dinara

0

Fond za mlade talente Republike Srbije “Dositej” dodelio je danas 393 ugovora za stipendiranje najboljih stipendista republičkog Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Novom Sadu za osnovne, integrisane i master akademske studije, čija je vrednost oko 118 miliona dinara.

– Pokrajinska vlada nastaviće sa maksimalnom podrškom Univerzitetu u Novom Sadu i vama stipendistima, i svim mladim i darovitim ljudima koji čine elitu i Univerziteta i našeg društva u celini – istakao je ovom prilikom predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kako je dodao, “naš zadatak je da stvorimo uslove da vaša životna i profesionalna misija uspe”.

– Vi ste društvo budućnosti i iskra budućih odluka – dodao je Mirović.

Kako je rekao resorni ministar i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić, Ministarstvo omladine i sporta nastoji da svake godine povećava broj studentskih i učeničkih stipendija koje se dodeljuju, “što govori o strateškom ulaganju države u mlade ljude”.

– Posebno bih se zahvalio Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu koji su na listu prioriteta stavili obrazovanje – dodao je ministar Udovičić, navodi se u saopštenju.

“Da živite i radite u Srbiji”

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je mladim taletnima da “bez njih i njihovg opstanka, ostanka i rada u Srbiji nema budućnosti”.

– Vi ste naša titula zbog koje se ponosimo. Svi projekti koje radimo u Novom Sadu zajedno sa Pokrajinskom vladom usmereni su na vas, na vaš rad i napredak. Želimo svi zajedno, da živite i radite u Srbiji – kazao je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima jedne od stipendistkinja, Nikoline Tomić, “obrazovanje je najmoćnije oružje koje menja svet, a mi, zahvaljujući Fondu imamo potencijal za to”.

– Današnji dan dokaz je da se u Srbiji ceni marljiv rad i napredak – istakla je ona.

Svečanosti su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Jakšić.

Izvor: Blic
Foto: Pexels