Početna Gradske teme Za sve posetioce Štranda danas zanimljivi programi

Za sve posetioce Štranda danas zanimljivi programi

strand

U petak, 27. avgusta na Štrandu će biti održano nekoliko zanimljivih programa koji će, nadamo se, zadovoljiti ukuse posetilaca. Na špicu plaže od 16 do 21 čas, u organizaciji Atletskog kluba „Vojvodina“, na programu je takmičenje „Ko je najbrži na Štrandu“. Planirano je učešće velikog broja mališana različitih generacija koji se aktivno bave „kraljicom sportova“. Posle nadmetanja, na bini na špicu biće održana pozorišna predstva za decu.

Sutra od 16 do 19 časova na centralnom platou Štranda biće organizovana akcija „Koža pamti“ sa ciljem informisanja i edukcije stanovništva o faktorima rizika za nastajanje malignih tumora kože i značaju zaštite kože. Dermatovenerološkinja dr Jadranka Janković će svim zainteresovanim građanima pregledati mladeže i pružiti savete u vezi sa zaštitom kože. Maligni melanom je jedan od najzloćudnijih tumora uopšte, sa izrazitom sklonošću ka ranom limfogenom i hematogenom metastaziranju. Glavni faktor rizika za nastanak malignog melanoma je izlaganje kože suncu. Koža od najranijeg detinjstva pamti neželjene efekte UV zračenja, pravi zapise koji se kasnije pretvaraju u patološke promene na koži – do onih najtežih – malignih tumora kože.

Na centralnom platou Štranda od 19.30 časova biće priređen završni koncert u okviru programa „Dunavska sonata“ koji je prethodnih sedam nedelja privukao pažnju velikog broja ljubitelja klasične muzike. Nastupiće Gudači Svetog Đorđa i mladi novosadski virtouz na violini Robert Lakatoš uz klavirsku pratnju Hilde Švan.

Autor i foto: Nshronika.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here