Početna Sport Rukometaši Vojvodine u punom pogonu dočekuju prvo kolo u SEHA ligi

Rukometaši Vojvodine u punom pogonu dočekuju prvo kolo u SEHA ligi

0

rukomet

Rukometaši Vojvodine su u punom pogonu, očekuje ih naporna sezona na međunarodnoj i na domaćoj sceni. U ponedeljak naš šampion i osvajač nacionalnog kupa igraće prvo kolo u SEHA ligi, a rival će mu biti domaćin Strumica. Posle dana pauze odmeriće snage s Vardarom u Skoplju.
Sastav crveno–belih prilično se promenio u odnosu na proteklu sezonu, koja je bila i najuspešnija kada su osvojena četiri trofeja. Ekipa je pripreme obavila u Novom Sadu, učestvovala je na dva turnira, u Beogradu i Doboju, i na oba osvojila treće mesto.

Očekuje nas mnogo obaveza u novoj sezoni. Biće ona veoma zahtevna i fizički i psihički. Međutim, biće i za uživanje, jer prvi put igramo u Ligi šampiona, a i SEHA liga je veoma kvalitetno takmičenj“, rekao je iskusni kapiten Danimir Ćurković.

Da li ste spremni da odogovorite tim izazovima?

“Nadam se da jesmo, mada smo imali, da tako kažem, specifičan pripremni deo. Trener Đorđe Ćirković je otišao nekoliko dana pre početka priprema, a sadašnji šef struke Nikola Marković vrlo malo je bio sa nama pošto je kao selektor imao obaveze prema kadetskoj reprezentaciji. Ja bih to nazvao i konfuzno i burno. Dakle, krećemo po sistemu „opet Jovo nanovo”, jer došlo je nekoliko novih momaka. Sve u svemu, pripreme su dobro prošle, ali i bile su mnogo drugačije što se fizičkog dela tiče, jer sa nama radi istaknuti stručnjak i bivši veliki sportista Aleksandar Jovančević”.

Da li su se i kako novajlije uklopile?

“Rus Aleksej Rastvorcev je doveden kao najveće pojačanje i mislim da je već opravdao povrenje. Struka je zadovoljna s njim. Dejan Pralica je bio povređen u Doboju, kao i desni bek Miloš Orbović, a očekujemo da vidimo šta je i sa mladim Nikolom Aresnićem, kome treba da se uradi magnetna rezonanca kolena. Dakle, bilo je turbulentno i čekamo da sezona krene, pa ćemo videti šta će biti, mada verujem u svoje klupske drugove”.

Kakvo je ukupno stanje u klubu?

“Dosta je dobro i radi se u svim segmentima. U upravu verujem, a mogu reći da je prilično toga ispoštovano od onoga što je obećano u prethodnoj sezoni. Najbitnije je da u novo takmičenje ulazimo čistih računa”.

Šta mislite o vašim mladim kolegama?

“Klub ima poverenje u njih, jer da nema oni ne bi bili ovde. Očekuje se da oni u novoj sezoni dobiju više šansi i da imaju veću minutažu”, smatra Ćurković.

Aleksa obradovao Ćurkoviće

Kada smo pozvali Danimira Ćurkovića da razgovaramo s njim, osetili smo da je izuzetno razdragan. Odmah je rekao da je dobio sina i da se zove Aleksa, da je težak tri kilograma i 750 grama, a dugačak 51 santimetar.

“Presrećan sam, dobio sam prvo dete, i to muško”, ushićeno je rekao ponosni tata.

Autor: Dnevnik
Foto: rkv.rs