Početna Gradske teme Za vikend humanitarna akcija na “Štrand festu”

Za vikend humanitarna akcija na “Štrand festu”

0

st1

Konferencijom za novinare, koja je danas održana u prostorijama Turističke organizacije Novog Sada, najavljen je prvi “Štrand fest”, koji će se održati ovog vikenda na novosadskoj plaži Štrand. Prisutnima su se tom prilikom obratili Ivan Nožinić iz JKP “Gradsko Zelenilo”, Tatjana Stojšić Petković, Snežana Nikolić i Miodrag Blizanac iz udruženja “Vera, ljubav, nada”, Milana Krstin, PR “Štrand festa”, Jelena Prestović ispred škole “Dr Milan Petrović” i Danilo Ninković, član organizacionog odbora “Štrand festa”.

Javno komunalno preduzeće “Gradsko zelenilo”, ove godine će, u okviru prvog “Štrand festa”, organizovati humanitarnu akciju, čiji je cilj prikupljanje sredstava za decu iz škole “Dr Milan Petrović”, a sva prikupljena sredstva biće namenjena za kupovinu senzorne opreme, tačnije indukcionih petlji namenjenih deci oštećenog sluha. Takođe, udruženje “Ljubav, vera, nada” koje se priključilo programu inkluzije osoba sa invaliditetom, započelo je četvoromesečni program koji će pomoći osobama sa invaliditetom da se što bolje pripreme za tržište rada, da steknu samopouzdanje i naprave još jedan korak ka osamostaljivanju.

Projekat su podržali Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijati. Trenutno smo fokusirani na radionice koje imaju za cilj da osnaže te ljude, da oni nauče da rukuju određenim mašinama za rad i da polako i zvanično uđu u krug kao društveno korisne osobe. Svako ima mogućnosti da radi određeni broj sati, određeni broj dana“, rekla nam je Tatjana Stojšić Petrović, jedna od učesnica projekta u udruženju “Vera, ljubav, nada” i voditeljka radionica.

Projektu se jednako raduju i učesnici, među kojima je i Radovan Nedeljkov, PR konjičkog kluba “Filipus” iz Šajkaša.
Već smo počeli s radionicama koje traju četiri meseca i imaju za cilj da osnaže moje samopouzdanje. Na tim radionicama učimo kako da se snađemo da nađemo posao, kako da se obratimo poslodavcu kad vidimo oglase u novinama“, rekao nam je Nedeljkov.

Kada je u pitanju program festivala na kome će se, između ostalog, skupljati novac za decu iz škole, prema rečima Milane Krstin, PR menadžerke “Štrand festa”, na novosadskom kupalištu će se pojaviti etno izlagači sa svojom prodajnom izložbom, posetioci će moći da kupe i degustiraju tradicionalnu hranu i piće uz zvuke tamburaške muzike.

Takođe, za prvo veče bih najavila glavnu atrakciju festivala, a to je vatromet na vodi, što do sada nije viđeno na Dunavu. Drugi dan festivala rezervisan je za takmičenje u kuvanju riblje čorbe, gde imamo prijavljenih preko 100 ekipa. Oba dana festivala ćemo deliti riblje specijalitete u zamenu za dobrovoljni prilog naših sugrađana“, izjavila je Krstin. Ulaz na festival je besplatan.

Autor: Maja Guzijan