Početna Gradske teme Akcija za očuvanje zelene površine “Subota za parkić br.2”

Akcija za očuvanje zelene površine “Subota za parkić br.2”

0

drvo

Akcija za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine “Subota za parkić br.2” održaće se u subotu, 3. oktobra. Program za odrasle počinje radionicom “Likovno umivanje parka” u 14 časova u Parkiću između Muzeja savremene umetnosti i Muzeja Vojvodine. Radionicu će voditi predavači iz umetničkog ateljea Likovno umivanje, Gea i Đorđe.
Za najmlađe je priređena radionica pod nazivom “Park teatar”, koja će početi u 16 časova na platou ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Na radionici najmlađi će imati priliku da se upoznaju sa svetom pozorišta i glume. Cilj građanske inicijative jeste da pokaže da zaboravljeni gradski parkovi mogu postati mesta okupljana i svojevrsna kulturna scena Novog Sada.

Skupština grada je 25. juna usvojila predlog o izmeni plana generalne regulacija prema kojem se predviđa izgradnja javne garaže na zelenoj površini. Park u kome je planirana garaža čini staro jezgro grada i zaštićenu okolinu spomenika kulture Muzeja Vojvodine i Arhiva Vojvodine, a u njemu se nalazi i Muzej savremene umetnosti Vojvodine.
Prema nezvaničnim informacijama, na ovu odluku upućeno je preko 70 primedbi Gradskoj upravi za urbanizam, a Građanska inicijativa je sakupila preko 3.000 potpisa stanovnika Novog Sada koji se protive izgradnji javne garaže na zelenoj površini.

Autor i foto: 021.rs