Početna Gradske teme Akcija za očuvanje zelene površine “Subota za parkić br.2”

Akcija za očuvanje zelene površine “Subota za parkić br.2”

drvo

Akcija za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine “Subota za parkić br.2” održaće se u subotu, 3. oktobra. Program za odrasle počinje radionicom “Likovno umivanje parka” u 14 časova u Parkiću između Muzeja savremene umetnosti i Muzeja Vojvodine. Radionicu će voditi predavači iz umetničkog ateljea Likovno umivanje, Gea i Đorđe.
Za najmlađe je priređena radionica pod nazivom “Park teatar”, koja će početi u 16 časova na platou ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Na radionici najmlađi će imati priliku da se upoznaju sa svetom pozorišta i glume. Cilj građanske inicijative jeste da pokaže da zaboravljeni gradski parkovi mogu postati mesta okupljana i svojevrsna kulturna scena Novog Sada.

Skupština grada je 25. juna usvojila predlog o izmeni plana generalne regulacija prema kojem se predviđa izgradnja javne garaže na zelenoj površini. Park u kome je planirana garaža čini staro jezgro grada i zaštićenu okolinu spomenika kulture Muzeja Vojvodine i Arhiva Vojvodine, a u njemu se nalazi i Muzej savremene umetnosti Vojvodine.
Prema nezvaničnim informacijama, na ovu odluku upućeno je preko 70 primedbi Gradskoj upravi za urbanizam, a Građanska inicijativa je sakupila preko 3.000 potpisa stanovnika Novog Sada koji se protive izgradnji javne garaže na zelenoj površini.

Autor i foto: 021.rs