Početna Politika LSV: Vojvodini nisu potrebne međusobne optužbe autonomaša

LSV: Vojvodini nisu potrebne međusobne optužbe autonomaša

0

lsv-logo-618

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da Vojvodini nisu potrebne međusobne optužbe između onih koji su za to da se toj pokrajini vrati puna autonomija i pozvala sve da joj se pridruže u borbi za bolji život u Vojvodini.

U saopštenju koje je naslovljeno kao odgovor Vojvođanskoj partiji na optužbe, LSV je naveo da se punih 25 godina, “svakoga dana” bori za zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode za Vojvodinu, garantovane ustavom.

Kao što je to činila prethodnih 25 godina, nastaviće i dalje sve dok to i ne izbori. I kao što smo to činili i u prethodnih 25 godina, to ćemo raditi u skladu sa zakonima i Ustavom, u parlamentima i kroz institucije. Pozivamo sve ljude dobre volje koji kao i mi veruju da se u Vojvodini može živeti bolje da nam se pridruže“, navela je LSV u saopštenju.

Vojvođanska partija je ranije danas optužila predsednika LSV Nenada Čanka da stoji iza organizacije Mlada Vojvodina, koja je autor grafita “Vojvodina = Katalonija”, koji su se prethodnih dana pojavili u više vojvođanskih gradova.

Autor: Beta