Početna Gradske teme Zabranjen automobilski saobraćaj u krugu KCV

Zabranjen automobilski saobraćaj u krugu KCV

0

klinicki centar vojvodine

Iz Kliničkog centra Vojvodine (KCV) saopštili su danas da je automobilski saobraćaj zabranjen u krugu Kliničkog centra i da je u cilju smanjenja frekvencije vozila na putevima unutar KCV, u toku kontrola svih motornih vozila osim službenih vozila Kliničkog centra Vojvodine.
U saopštenju se navodi da u izuzetnim slučajevima u krug KCV motornim vozilom mogu ući pacijenti za dijalizu, pacijenti koji koriste ortopedska pomagala, ali bez mogućnosti parkiranja, i pacijenti sa urgentnim zdravstvenim stanjima, kojima se savetuje ulazak sa Futoškog puta, zbog blizine i preglednosti.
“Cilj kontrole ulaska motornih votzila u krug KCV je smanjenje potencijalne opasnosti za bezbednost pešaka, pacijenata i zaposlenih”, kaže se u saopštenju i ističe da je kontrola uslaska u KCV i zabrana za vozila bez dozvole postojala oduvek, ali da je usled oštećenja infrastrukture kontrola pojačana.

U KCV ističu da problem nastaje zbog toga što građani ne koriste parking koji se nalazi u samoj blizini Kliničkog centra, na ulazu kod Sajma, koji je besplatan, već svojim vozilima stvaraju gužvu i ometaju kretanje pacijenata i zaposlenih između klinika.

“Podsećamo da je KCV ustanova paviljonskog tipa, čiji krug se sastoji od zelenih površina, pešačkih staza i puta koji spaja 22 klinike i sedam centara.

Svakodnevno se suočavamo sa nizom problema koji prete da ugroze proces rada i nesmetano kretanje zaposlenih i pacijenata u krugu KCV”, naglašava se u saopštenju.

Navodi se da u neposrednoh blizini KCV postoje dva parkinga, pomenuti besplatni iz pravca Novosadskog sajma i duž Hajduk Veljkove ulice koji se naplaćuje po tarifi za “plavu” zonu parkiranja.

Autor: Tanjug