Početna Gradske teme Zakupci na Spensu u problemu zbog smanjenog prometa, traže niže zakupnine

Zakupci na Spensu u problemu zbog smanjenog prometa, traže niže zakupnine

Zakupci poslovnog prostora na Spensu neće izmiriti svoje obaveze za jul, tražeći da im se smanji visina zakupa.

Korona kriza uticala je na ekonomiju i na manji promet, što su osetili i zakupci na Spensu.

Deo poslodavaca koji su svoje objekte smestili u prostorije na Spensu održao je juče sastanak, na kom su se dogovorili da ne plate kirije sve dok se njihova visina ne snizi.

– Sastali smo se danas, ali direktor Dragan Milić očigledno nije imao vremena za nas. Dogovoreno je da se zatraže manje kirije do Nove godine, dakle da se reguliše pitanje zakupa. Sve dok ne dobijemo konačan odgovor u vezi sa zakupom, mi nećemo platiti zakupninu. Naš zahtev ćemo staviti na papir i proslediti ga direktoru, kao i gradonačelniku Milošu Vučeviću. Direktor je pre nekoliko dana rekao kako ćemo imati popust na plaćanje zakupnine, da bi nam juče bile isporučene fakture za pun iznos, što ne možemo da platimo. Zakupnine bi trebalo da budu plaćene do 10. jula, ali to nećemo uraditi dok ne dobijemo odgovor u vezi sa cenom zakup – rekla je jedna od zakupnica prostora na Spensu.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da nije znao za sastanak zakupaca, zamolivši ih da se strpe, jer će pomoć stići. Kako je rekao, jedna od najstarijih knjižara u gradu se obratila njegovoj savetnici, žaleći se da ne mogu da plaćaju mesečno 300.000 dinara, jer ne postoji promet.

– Nasuprot tome, Spens ima svoje troškove i mora da živi, koliko god mi smanjili broj zaposlenih. Mogu da poručim zakupcima na Spensu da se strpe, u naredna dva-tri dana ćemo imati na Gradskom veću odluku o paketu podrške za privredu i objavićemo je početkom sledeće nedelje. Mere će pokriti period od avgusta do Nove godine. Borićemo se za svakog zakupca na Spensu – poručio je Vučević.

Poslodavci na Spensu su dobili pomoć za vreme trajanja vanrednog stanja, te im je bilo ponuđeno nekoliko modela plaćanja troškova za taj period.

Vučević nije otkrivao detalje paketa pomoći za privrednike, ali je naveo da će njegova vrednost biti između 150 i 200 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: 021