Početna Gradske teme Zasijaće Dunav na Štrand festu

Zasijaće Dunav na Štrand festu

strand fest1

Kako je već najavljivano, prvi vikend oktobra meseca rezervisan je za prvi Štrand fest. Omiljena novosadska plaža, 3. i 4. oktobra, ugostiće sve ljubitelje vojvođanske tradicije.

Pored prodajne izložbe etno suvenira, hrane i pića, i bogatog zabavnog programa, organizatori najavljuju veliko iznenađenje za sve prisutne prve večeri festivala.

Vatromet na vodi atrakcija je koju organizuju veliki svetski gradovi, a od sada i Novi Sad. Jedinstvena dostignuća u vatrometu predstaviće najbolji evropski stručnjaci iz ovog domena, Mirnovec pirotehnika, koji nam poručuju da se pripremimo za prizor za pamćenje. Dunav će zasijati kao nikad do sad.

Štrand fest namenjen je mladima, starima, porodicama, šetačima na keju i ljubiteljima Štranda. Po završetku leta i kupališne sezone ova plaža nije u fokusu javnosti, što želimo promeniti i animirati posetioce da dolaze i tokom jeseni.

Uz čašu vina, tamburaše i vrsne riblje specijalitete uživaće i najveći hedonisti.

Podsećamo da se u okviru festivala održava i Trofej Novog Sada, jedinstveno takmičenje u kuvanju riblje čorbe, koje će biti održano u nedelju, 4. oktobra.

Pravo prijavljivanja za ovo takmičenje imaju svi zainteresovani. Potrebno je organizovati ekipu i do 30. septembra, na sajtu festivala www.strandfest.rs, ispuniti online prijavu i upoznati se sa propozicijama takmičenja. Pored dobrog druženja i zabave takmičare očekuju vredne robne i novčane nagrade- prvo mesto 50 000, drugo 25 000 i treće mesto 15 000 dinara.

Organizatori pozivaju da pratite svakodnevno sajt ili Facebook stranicu Štrand festa kako biste iskoristili neku od akcija i povoljnosti koje pripremaju za vas.

Organizator: Udruženje Prevent uz podršku Grada Novog Sada- uprave za kulturu, JKP Gradsko Zelenilo i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Autor i foto: NsHronika.rs