Početna Gradske teme Zavod za urbanizam Vojvodine: Zaposleni naplatili 3.200 sati bez dokaza da su...

Zavod za urbanizam Vojvodine: Zaposleni naplatili 3.200 sati bez dokaza da su radili

6970-zavod-za-urbanizam

Zavod za urbanizam Vojvodine isplatio je prošle godine 1,8 miliona dinara za prekovremeni rad. Za 3.200 sati prekovremenog rada, koliko je ukupno isplaćeno, nema dokumentacije koja potvrđuje da je posao i odrađen, utvrdila je Državna revizorska institucija (DRI).

U izveštaju DRI o poslovanju ovog zavoda piše da revizor nije mogao da proveri da li su prekovremeni sati odrađeni ili je novac isplaćen za fiktivan rad.

Ne postoje evidencije o časovima prekovremenog rada, kao ni radni nalozi. Nema ni spiska koji bi, uz rešenja o prekovremenom radu, bio osnova za obračun odrađenih sati – navode u DRI.

Zaposleni su u decembru prošle godine imali 1.423 prekovremena sata, a 44 od 49 zaposlenih svakog dana u mesecu radilo je prekovremeno.

Direktor Aleksandar Jevtić je donosio rešenja o prekovremenom radu pre datuma u kojem je zaposleni dužan da odradi posao – navodi državni revizor.

Zašto je prekovremeni rad toliko popularan u ovom preduzeću pokazuje i podatak da se jedan sat rada plaća 562 dinara, što je pet puta više od republičkog minimalca.

Informacije o prekovremenim satima nije moguće proveriti i zato što se istorija elektronskog čekiranja vremena dolaska i odlaska s posla ne čuva i ne arhivira, a iz Zavoda za urbanizam nismo dobili odgovor na naša pitanja o prekovremenom radu.

Trebalo je završiti započete poslove na izradi prostornih i urbanističkih planova na osnovu dogovora sa osnivačem, kao i na izradi programa poslovanja za 2015. godinu – objasnio je direktor Zavoda Aleksandar Jevtić revizorima.

Plata direktora Aleksandra Jevtića i bez prekovremenih sati veća je od plate premijera za bezmalo 50.000 dinara. On je prošle godinu mesečno u proseku primao čak 172.000 dinara, a inkasirao je nešto više od dva miliona dinara.

Izvor: Blic.rs
Foto: zavurbvo.co.rs