Početna Gradske teme Završen izbor za “Heroja ulice”: Proglašenje pobednika u ponedeljak u Gradskoj kući

Završen izbor za “Heroja ulice”: Proglašenje pobednika u ponedeljak u Gradskoj kući

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju  „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija” je završen, a ko je najveći heroj zna žiri koji se juče sastao i izglasao pobednika.

Finalno zasedanje održano je na Lazinom salašu u centru grada, a članovi žirija su imali veoma veoma težak zadatak da u mnoštvu prijavljenih plemenitih i humanih ljudi, izabere najvećeg heroja i pobednika konkursa.

Novosađani, kao i prijavljeni kandidati koji su se nadmetali za ovu titulu, saznaće ishod u ponedeljak, 23. decembra, kada će u Gradskoj kući biti održano svečano proglašenje pobednika, s početkom u 13 časova.

Na prijemu kod gradonačelnika svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete, a pobednika očekuje nagradno putovanje za dve osobe u Vrnjačku Banju.

Izbor za „Heroja ulice“, otvoren je 1. oktobra, a prijave je bilo moguće poslati sve do 15. decembra, kako bismo promovisali i nagradili humanost naših građana.

– Naša ideja je da podstaknemo Novosađane da u svojoj okolini pronađu ljude za koje veruju da su istinski heroji koji pomažu svojim sugrađanima i čine one sitne stvari za koje verujemo da nas čine ljudima – objasnio je predsednik „Color Press Group-e“ Robert Čoban prilikom predstavljanja akcije i dodao: – To su sitnice na koje u dinamici života često zaboravljamo i ideja akcije je da Novosađani pokažu da upravo te osećaje imaju u sebi.

Sve predložene sugrađane za konkurs “Heroj ulice” obišle su novinarske ekipe organizatora i uradile reportaže sa njima i njihovim komšijama.

Žiri koji je glasao i odlučivao o pobedniku akcije bio je u sledećem sastavu:
Nada Vujović – glavna i odgovorna urednica lista “Dnevnik”
Saška Brzak – urednica “Novosadske Hronike”
Emilija Marić – direktorka “Novosadske televizije”
Predrag Vuletić – pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova
Nenad Pagonis – sportista

Akcija se na neki način naslanja na konkursNajlepša bašta Novog Sada“, koju su ovog proleća takođe organizovale pomenute medijske kuće.