Početna Gradske teme Završena izgradnja druge etape trafostanice “Rimski šančevi”

Završena izgradnja druge etape trafostanice “Rimski šančevi”

trafostanica11

Danas je na “Rimskim šančevima” obeležen završetak radova druge etape na izgradnji transformatorske stanice 110/20 kV, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Miloš Vučević. Izgradnjom druge etape transformatorske stanice omogućen je pre svega viši nivo pouzdanosti u napajanju električnom energijom stanovnika i privrednih subjekata u tom delu Novog Sada.

Prema rečima direktora “Elektrodistribucije Novi Sad” Bojana Atlagića, ova trafostanica će takođe značajno doprineti smanjenju gubitaka električne energije prilikom isporuke potrošačima, a ukupna vrednost investicije je oko 100 miliona dinara.

Najvažnije je da ćemo imati stabilnije snabdevanje električnom energijom stanovnika u prigradskim naseljima u ovom kraju, ali i u susednoj opštini Temerin. Međutim, to je takođe i važan potencijal koji nudimo investitorima na ovim lokalitetima, ali i duž Bulevara Evrope. Čestitam “Elektroprivredi Srbije” i “Elektrodistribuciji Novi Sad” na ovoj investiciji koja mnogo znači i građanstvu i privredi – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Autor: NsHronika.rs