Početna Gradske teme Završena obnova parkinga na Trgu Komenskog

Završena obnova parkinga na Trgu Komenskog

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predstavnicima JКP „Parking servis” obišao novoizgrađeno parkiralište na Trgu Komenskog.

Radovi su počeli krajem maja, izgrađeno je 50 parking mesta, trotoar i saobraćajnica, sređena dotrajala vodovodna mreža i sačuvana zelena površina.

“Završeni su radovi na uređenju Trga Кomenskog na izgradnji novog parking prostora, ali i pešačkih staza i kolovoza. Radove su investitali „Parking servis” iz sopstvenih sredstava, kao i Grad Novi Sad. Uloženo je oko 15 miliona dinara za ovaj trg koji je pod velikim saobraćajnim opterećenjem, jer se nalazi u dvorištu više stambenih objekata i pored nekoliko vaspitno-obrazovih ustanova. Školska ulica i Trg Кomenskog sada izgledaju mnogo pristojnije, a još ćemo sređivati fasade koje su prekrivene grafitima. Novosađani u anketama najčešće ističu kao glavni komunalni problem nedostatak mesta za parkiranje u gradu, a on će delom biti rešen i koncesijom za garaže. Istovremeno, nastavićemo da ulažemo u nove parking prostore, a naše komunalno preduzeće „Parking servis” se odlično time bavi i imalo je dosta investicija u pogledu rekonstrukcije, kao i izgradnje novih parking prostora u prethodnom periodu”, rekao je gradonačelnik Vučević.

On je naglasio da je situacija u gradu i dalje epidemiološki nestabilna, apelovao na građane da se pridržavaju svih propisanih preventivnih mera i rekao da i ovaj obilazak novoizgrađenog parkirališta jeste jasan pokazatelj da grad i dalje živi i da mora da se radi.

“Smanjili smo broj svih javnih događaja, ali treba da pokažemo da grad funkcioniše i da se komunalne delatnosti odvijaju, da preduzeća rade. Moramo naučiti da živimo sa pandemijom i virusom koji će, očigledno, još neko izvesno vreme biti prisutan. Na nama je da budemo deo lanca jedinstvene odbrane našeg i opšteg zdravlja, a niko u svetu još nije našao bolji način od samoodgovornosti i discipline”, rekao je gradonačelnik Vučević.

Direktor JКP „Parking servis” Stevan Lugonja istakao je da to preduzeće uz veliku podršku Grada Novog Sada nastavlja poslove na izgradnji novih i sanaciji postojećih parkirališta u gradu.

“Pre nekoliko meseci dobili smo 100 novih parking mesta u Radničkoj ulici, oko dve stotine kod Štranda, i sanirali smo više parkirališta u raznim delovima grada. Raduje me činjenica da su radovi završeni pre predviđenog roka, za samo 40 dana, umesto 90 dana po ugovoru. Sada imamo jedan savremen prostor za parkiranje, a oni koji su ranije ovde parkirali, osetiće značajnu razliku”, rekao je Lugonja i napomenuo da će na toj adresi biti postavljeni i novi držači za bicikle.

Izvor: NSU
Foto: Parking servis