Početna Gradske teme Završena rekonstrukcija Ratarske ulice na Čeneju

Završena rekonstrukcija Ratarske ulice na Čeneju

Završena je izgradnja saobraćajnih površina i kanalizacije u Ratarskoj ulici na Čeneju.

Radovi u Ratarskoj ulici počeli su u novembru 2018. godine i okončani su krajem juna ove godine. Vrednost radova je oko 50 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz budžeta Novog Sada. Dužina deonice je 600 metara i to od Ulice Relje Savića do Partizanske ulice i u okviru nje je izgrađena dvosmerna saobraćajnica širine šest metara, obostrane pešačke staze, kolski prilazi, javno osvetljenje i kanalizaciona mreža dužine oko 500 metara.

Na toj deonici do sada nije postojao izgrađen kolovoz, a sada je omogućena veza između Ulice Relje Savića i Partizanske ulice u kojoj se nalaze značajne ustanove kao što su škola, vrtić, Dom zdravlja, mesna zajednica i drugo.

Gradonačelnik Miloš Vučević je prilikom obilaska ove ulice naveo da je u toku realizacija zajedničkog projekta dve fondacije, “Novak Đoković” i “Exit”.

– Te dve velike fondacije su ove godine potpisale sporazum o saradnji koji je usmeren na prikupljanje sredstava za obdanište “Lasta” na Čeneju, a projekcija je da će se obezbediti preko 18 miliona dinara u cilju proširenja površine vrtića za 160 m2. Vodili smo razgovore sa predstavnicima obe fondacije i Grad je spreman da se priključi tom lepom projektu – rekao je gradonačelnik.

U toku je izrada tehničke dokumentacije za kanalizaciju na Čeneju i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa za projekat kojim je predviđena izgradnja kanalizacione mreže u dužini od oko 13 kilometara. Ona bi obuhvatila čitavo naselje, kao i tranzitni kolektor od naselja do prečistača u dužini od oko 900 metara.

Takođe, radi se na inovaciji tehničke dokumentacije za PPOV na Čeneju. Naime, prema planskoj dokumentaciji naselja, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda predviđeno je zapadno od naselja. Radi se i na izradi tehničke dokumentacije saobraćajnih površina u Ulici Relje Savića dužine 800 metara gde je predviđeno proširenje kolovoza na šest metara i izgradnja pešačkih staza.

Izvor: 021
Foto: Novisad.rs