Početna Gradske teme Završena sanacija olimpijskog zatvorenog bazena na SPENS-u

Završena sanacija olimpijskog zatvorenog bazena na SPENS-u

0

U toku je rekonstrukcija i sanacija bazena u okviru SPC “Vojvodina” prvi put od kad su bazeni počeli sa radom 1990. godine.

Radovi na sanaciji olimpijskog zatvorenog bazena započeti su 20. maja, a završeni 13. novembra 2020. godine. Njihova vrednost je 87,7 miliona dinara, a podrazumevali su sanaciju školjke velikog olimpijskog bazena u zatvorenom delu objekta i sanaciju poloča plaže oko bazena. Betonska konstrukcija je pretrpela prilična oštećenja od dugogodišnjeg curenja vode kroz dilatacije, između bazenske školjke – prelivnog kanala i ploča plaže. Napukli stubovi koji nose betonsku školjku su ojačani novim betonskim stubovima i sva oštećenja i naprsline su sanirani. Takođe, sređene su oštećene betonske ploče plaže. Cela konstrukcija je dodatno ojačana i utegnuta karbonskim trakama. Hidroizolacija bazena uređena je na najsavremeniji način, a kompletno je obnovljena keramika bazena i okolne plaže. Zamenjeno je podno grejanje na okolnim plažama, kao i sve prateće instalacije, a uređena su i dva toaleta za posetioce u ulaznom holu bazena.

Za rekonstrukciju i sanaciju bazena i prostor koji je u funkciji bazena, uloženo je ukupno 127,4 miliona dinara. Radovi su finansiran iz budžeta Grada u iznosu od 92,4 miliona dinara, dok je 35 miliona dinara uložilo Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacije.

Radovi na rekonstrukciji bazenskih prostorija finansirani su sa 39,7 miliona dinara. Postavljene su podne i zidne keramičke pločice, kao i 30 novih kabina za presvlačenje. Obezbeđeni su pokretni lift i platforma za spuštanje u bazen za osobe sa invaliditetom. Sanirano je osam postojećih svlačionica, a mokri čvor i prostor za tuširanje izgrađeni su u skladu sa standardima pristupačnosti.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay