Početna Gradske teme Završena sedma regata “Voda Vojvodine”

Završena sedma regata “Voda Vojvodine”

regata1

Sedma regata “Voda Vojvodine”, jedna od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u Srbiji, završena je juče u Novom Sadu. Uplovljavanjem brodova Dunavom u luku, okončana je 12-dnevna plovidba duž oko 450 kilometara plovnih puteva u Vojvodini. U ovogodišnjoj plovidbi, koja je trajala od 20. juna do 1. jula, učestvovalo je oko osamdeset brodova sa blizu 200 članova posade, među kojima je bilo čak i tridesetak dece školskog i predškolskog uzrasta.

Osim domaćih nautičara učestvovali su i zaljubljenici u plovidbu iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Ovogodišnju regatu obeležila je nizvodna plovidba Dunavom, plovidba bačkim i banatskim kanalima, te kraći izlazak na Tisu.

Na krstarenje ravnicom, “regataši” su krenuli iz Novog Sada, odakle su nastavili za Stare Banovce, Pančevo, Kovin, Banatsku Palanku, Vlajkovac, Jermenovce, Botoš, Zrenjanin, Novi Bečej, Srbobran, Despotovo, da bi se vratili u Novi Sad.

“Vode Vojvodine” tradicionalno organizuje tu rekreativnu regatu povodom 29. juna – Međunarodnog dana Dunava. Namera je da se i putem te manifestacije promovišu plovni potencijali Vojvodine, plovidba i nautički turizam, te afirmiše život na vodi i uz vodu.

Autor i foto: 021.rs