Početna Gradske teme Završene prijave u drugom krugu subvencija za kupovinu bicikala: Na hiljade prijavljenih...

Završene prijave u drugom krugu subvencija za kupovinu bicikala: Na hiljade prijavljenih Novosađana

0

Tačno 4.120 Novosađana nalazi se na preliminarnoj rang listi za dodelu subvencija za kupovinu novog bicikla u drugom krugu ove akcije.

Prijave su zatvorene sinoć, a pravo na subvenciju u iznosu od 10.000 dinara ostvariće prvih 900 pravilno prijavljenih građana sa prebivalištem u Novom Sadu.

Kao i u prvom krugu dodele subvencije, i u drugom je vladalo veliko interesovanje građana. U prvih pola sata evidentirano je više od 8.000 prijava – duplirane prijave su odbačene, kao i nepravilne.

U narednih pet dana biće utvrđena konačna rang lista. Na celom poslu u ovom krugu radi Novosadski ekološki centar, udruženje odabrano na konkursu za sprovođenje dodele subvencija.

Tek kad svi koji su ispunili uslove dobiju potvrdu od NEC, donesu ličnu dokumentaciju u Kulturnu stanicu “Eđšeg” i kad se utvrdi konačna rang lista, građani mogu da odu u kupovinu novog bicikla. Pošto opravdaju kupovinu bicikla (fiskalni i gotovinski račun i garancija) na teritoriji Srbije, dobiće 10.000 dinara na svojim računima.

Rok za kupovinu bicikla biće 15 dana, a novac će biti uplaćen u roku od 20 dana.

Preliminarnu rang listu možete da pogledate OVDE.

U prvom krugu dodele subvencija akciju je realizovala Novosadska biciklistička inicijativa, koja je i inicijator ideje. Subvenciju je dobilo 702 Novosađana.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay