Početna Gradske teme Završetak obnove ulice Marka Miljanova krajem oktobra

Završetak obnove ulice Marka Miljanova krajem oktobra

0

Rekonstrukcija ulice Marka Miljanova na Podbari privodi se kraju. Za taj posao Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije izdvojila je nešto više od 191 milion dinara, a završetak radova planiran je krajem oktobra.

Radovi u Ulici Marka Miljanova trenutno su u poslednjoj fazi radova. Postavljaju se nove kolovozne trake, pešačke i biciklističke staze, nova parking mesta kao i ulična rasveta – što će znatno olakšati protok saobraćaja, kažu nadležni.

Dejan Mandić, načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kaže:

“Prema Venizelisovoj i prema Žeželjevom mostu gde je veća frekvencija biće mnogo lakši saobraćaj i ostalo je da se uradi još sto metara do keja i te ulice, on će onda biti bulevarskog tipa sa dve trake u svakom smeru sa razdelnim ostrvom, i sve ono što zahteva jedan ovakav bulevar.“

Najveći izazov na toj trasi bila je izrada kanalizacionog kolektora, koji datira iz šezdesetih godina, kazao je Mandić. Stanovnicima ovog dela grada problem su bila parking mesta, ali novim planom, to je rešeno.

“Građanima kad se sve ovo uradi biti lepše, imaće mnogo više mesta za parkiranje vozila, samo oko 140 parking mesta je ovde izgrađeno, opet vodeći računa o zelenilu, između svakog četvrtog mesta je ostavljeno prostora za novu sadnicu , novo drvo, i vodimo računa“, ističe Mandić.

Radovi obuhvataju i zamenu dotrajalog javnog osvetljenja, koje će biti zamenjeno novom i energetski efikasnijom rasvetom. Završetak radova planiran je za kraj oktobra.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay