Početna Gradske teme Zbog proslave kompanije NIS zatvoren Kamenički park

Zbog proslave kompanije NIS zatvoren Kamenički park

0

Kompanija NIS juče je obeležila deset godina od kako je ruski “Gasprom njeft” postao većinski akcionar, a proslava se održava u Kameničkom parku.

Proslavi su prisustvovali ministar energetike Aleksandar Antić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na čijoj su stranici na Fejsbuku podeljene fotografije sa događaja.

Grad nije izdao zvanično obaveštenje o zatvaranju parka osim što su na samom ulazu okačena obaveštenja o zatvaranju, bez navođenja razloga, pa građani koji su želeli da provedu subotu u prirodi to nisu mogli da učine.

– Išao sam sa prijateljima na vožnju biciklom po Fruškoj gori. Obezbeđenje nas je sprečilo da prođemo kroz park kako smo planirali, tako da smo morali da idemo skroz okolo. Video sam i nekoliko autobusa parkiranih na dečijem igralištu – kaže za “021” jedan Novosađanin.

Kompanija NIS je za ovu svrhu dobila dozvolu da koristi delove parka, ali budući da su bila zatvorena oba ulaza, i onaj kod Mosta slobode i onaj kod Sremske Kamenice, tako da je ceo park zapravo bio nedostupan. Takođe, iz “Zelenila” kažu da je za proslavu data dozvola do 17 časova, dok na obaveštenjima okačenim na ulazu piše da će park biti zatvoren do 19 časova.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay