Početna Gradske teme Zbog radova se preusmerava saobraćaj na Sentandrejskom mostu

Zbog radova se preusmerava saobraćaj na Sentandrejskom mostu

Počeli su radovi na gornjoj konstrukciji Sentandrejskog mosta, zbog čega je počelo naizmenično propuštanje saobraćaja jednom kolovoznom trakom.

Radnici “Srbijaautoputa” trenutno uklanjanju asfalt sa desne trake, gledano iz pravca Salajke. Prelazak vozila preko mosta je regulisan samaforom i za sada su zabeležne samo povremeni zastoji i gužve i to u vreme jutarnjeg i popodnevnog špica, tako da se građanima preporučuje da u ovim periodima ukoliko mogu koriste neki od drugih mostova za prelazak preko Kanala DTD.

Podsetimo, radovi na mostu su počeli pre tačno dva meseca i trajaće do oktobra, a sve vreme saobraćaj će naizmenično biti propuštan jednom trakom. Radovi koji se sada izvode na mostu sagrađenom 1964. godine su najsveobuhvatnija rekonstrukcija proteklih decenija, a godinama je predlagana njegova obnova zbog ozbiljnih oštećenja.

Radovi podrazumevaju rehabilitaciju mosta dužine 195 metara, odnosno saobraćajnice na mostu, zajedno sa obostranim pešačkim stazama. Projektom je predviđeno ojačanje konstrukcije mosta, zamena asfalta na kolovozu, izrada nove hidroizolacije, zamena slivnika i ograde na mostu. Postojeće pešačke staze, koje su dosta oštećene, biće uklonjene i izgrađene nove. Sanacija mosta podrazumeva i radove na prilaznim kolovoznim konstrukcijama. Vrednost radova je skoro 68,5 miliona dinara sa PDV-om i radove zajednički plaćaju Grad Novi Sad i “Putevi Srbije”.

Izvor: 021.rs
Foto: Google Maps