Početna Gradske teme “Zelene brigade” očistile Liman 2

“Zelene brigade” očistile Liman 2

0

Drugu nedelju zaredom Zelene brigade čistile su smeće sa javnih površina.

Ove nedelje više od 20 volontera i članova Zelenih brigada uklanjalo je smeće s javnih prostora Limana 2, između ulica Narodnog fronta, Dragiše Brašovana i Fruškogorske. Čišćenju se pridružio i jedan broj Novosađana. Očišćena je i okolina Osnovne škole “Jovan Popović”, kao i prostor oko vrtića “Kalimero”. U akciji je sakupljeno dvadesetak džakova smeća.

“Moramo priznati da su građani ovog dela grada prilično savesni u očuvanju životne sredine. Naročito bismo pohvalili vlasnike kućnih ljubimaca, koji, kako se pokazalo, vode računa o higijeni javnih površina”, rekao je Slobodan Cvetković, predsednik novosadskog odbora Zelene stranke.

U beogradskom kvartu Zvezdara, Zelene brigade koje je oformila Zelena stranka sakupile su 80 džakova smeća razbacanog po dečjim igralištima i zelenim površinama između zgrada.

Akciji Zelenih brigada priključilo se i desetak Beograđana.

“Mi u Zelenoj stranci uvereni smo da Srbija može postati bolje mesto za život ako svako od nas uloži minimum napora i uradi ono što može. Mi propovedamo ono što radimo. I radimo ono što propovedamo. Ako ne možemo preko noći postati ekonomska velesila i uređeno demokratsko društvo, s platom od preko hiljadu evra, možemo očistiti smeće koje ostavljamo za sobom. Da bi nam igrališta i dvorišta bila čista, ne treba da uđemo u Evropsku uniju. Zelene brigade će svakog vikenda čistiti gradove Srbije, verujući da će nam se u tome masovno pridružiti građani koji žele bolju budućnost za svoju decu i unuke”, rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.

Najviše je bilo papirnog otpada, plastike, opušaka, stakla, ali i odbačene garderobe. Posebno je zabrinjavajuć podatak da su pronalaženi celi džakovi smeća bačeni u čemprese. Kako je protekla prethodna akcija čišćenja okoline Betanije, čitajte OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay