Početna Gradske teme Zelene brigade tokom vikenda uklonile preko 250 kilograma smeća

Zelene brigade tokom vikenda uklonile preko 250 kilograma smeća

Više od 60 članova Zelenih brigada i građana uklonilo je u subotu i nedelju, 6. i 7. aprila, preko 250 kilograma smeća u tri mesta, Novom Sadu, Zrenjaninu i Rumi.

U Zrenjaninu se akciji priključilo više od 30 građana, koji su zajedno sa članovima Zelenih brigada čistili centar grada.

“Očistili smo ceo potez od zgrade Kulturnog centra preko naselja Mala Amerika, Teniskog kluba Galeb do fakulteta Mihajlo Pupin. Važno je da nam se iz akcije u akciju pridružuje sve veći broj građana”, izjavio je Miroslav Poznić, predsednik zrenjaninskog odbora Zelene stranke.

Na novosadskom Sunčanom keju i plaži Bećarac, Zelene brigade su sakupile više od 30 džakova smeća.

“Na svakom koraku vidljiv je nemar građana prema životnoj sredini. Stiče se utisak da sve što koriste bacaju gde stignu. Najugroženija je obala Dunava koja je zatrpana svim vrstama smeća”, rekao je Slobodan Cvetković, predsednik Gradskog odbora Zelene stranke u Novom Sadu.

Zelene brigade očistile su ovaj vikend i dva dečja igrališta u Rumi.

“Roditelji nemaju nikakav odnos prema okolini. Na sve strane su razbacani opušci i ambalaža od grickalica, čime daju loš primer svojoj deci”, kaže Đorđe Stanković iz rumskog odbora Zelene stranke.

Akcija Zelenih brigada, koje je osnovala Zelena stranka, kontinuirano se održava treći mesec za redom.

Izvor: nsuzivo
Foto: Pixabay