Početna Gradske teme Žeželjev Most: Novi rok novembar 2016.

Žeželjev Most: Novi rok novembar 2016.

IZGRADNJA NOVOG ZEZELJEVOG MOSTA

Utisak Novosađana, koji 16 godina čekaju na nov Žeželjev most jeste da se, i pored nedavno potpisanog ugovora i obezbeđenog novca, na gradilištu ništa ne dešava, a da se radovi izvode predviđenom dinamikom potvrdili su za RTV samo iz pokrajinske administracije, dok iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije stigla nijedna informacija o izgradnji mosta.

Montirano je osam novih segmenata, a radi se paralelno i na stubu broj tri u reci i ovde je prisutno 120 radnika, koji u ovom vremenskim uslovima kada je izuzetno toplo rade svoj posao, što je za svaku pohvalu“, kaže za RTV Nebojša Malenković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Gradnju su obeležili brojni problemi, pa je u jednom momentu dovedena u pitanje dalja izgradnja. Ali, proletos je potpisan aneks ugovora na osnovu kojeg su Pokrajina i Grad Novi Sad uplatili dodatnih tri miliona evra.

Novi rok za završetak izgradnje mosta je novembar sledeće godine. Na to da se taj rok ispoštuje i radovi ubrzaju može da utiče i najava da će sledeće godine uveliko trajati modernizacija pruge Beograd – Budimpešta.

To je projekat na čijoj realizaciji rade srpske, kineske i mađarske železnice, a na tom strateškom Koridoru nalazi se i trasa budućeg Žeželjevog mosta, koji će imati između ostalog dva železnička koloseka i dve trake za drumski saobraćaj.

Autor: RTV
Foto: Beta